צילום׃ בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח
דגים חריפים
דגים חריפים מרוקאיים עם שדרוג מודרני אחד: דג טונה, שיוצא עסיסי במיוחד עם הרוטב החריף. עושה רושם שלשבת הקרובה אנחנו מסודרים
אביב משה ומשפחת אופיר | סיפורים מהמטבח
| פורסם 20/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג פילה טונה
מלח לפי הטעם
כוס חומץ
חצי כוס שמן
10 שיני שום
1 פלפל חריף יבש
צרור כוסברה, קצוץ
כורכום
פפריקה
אופן ההכנה:
1 חותכים את פילה הדג ל-5-6 חתיכות, לפי מספר המנות שרוצים.
2 ממליחים את חתיכות הדג מכל הצדדים, מעבירים לקערה ומניחים בצד לרבע שעה.
3. מוסיפים את החומץ לקערה, משאירים 5 דקות ואז שוטפים את הדג היטב.
4 מחממים מעט מהשמן בסיר רחב. מטגנים את השום, הפלפל החריף וחופן מהכוסברה כדקה.
5 מסדרים את פרוסות הדג בסיר, מוסיפים מים עד גובה הדג ומביאים לרתיחה.
6. מתבלים בכורכום ומלח ומבשלים ללא מכסה כמה דקות, עד שהמים מצטמצמים בחצי.
7. מוסיפים את שאר הכוסברה, הפפריקה והשמן ומבשלים עד שכל המים מצטמצמים ונשאר רק שמן מתובל. מגישים.