אוכל
צילום׃ דרור עינב, סיפורים מהמטבח

לזניה דלת קלוריות וללא גלוטן

השף אביב משה מכין מאפה בסגנון לזניה איטלקית, ללא דפי לזניה, עם גבינות דלות שומן וחצילים - מנה משודרגת ובריאה

אביב משה | סיפורים מהמטבח | פורסם 15/05/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 חצילים, פרוסים

מעט שמן זית, לטיגון

1 בצל, קצוץ

4-6 שיני שום, כתושות

קופסה של שימורי עגבניות חתוכות לקוביות

כפית סילאן

מעט מלח

מעט פלפל שחור

לתערובת הגבינות

2 קופסאות קוטג' (5%)

חבילת ריקוטה (5%)

250 גרם גבינה לבנה חצי קשה (5%), מגוררת

ביצה

מעט עלי אורגנו

200 גרם גבינה צהובה (5%-9%), מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת פסים, מברישים במעט שמן זית וצורבים את פרוסות החציל כ-7 דקות מכל צד.

2 מכינים את הרוטב: מטגנים מעט את הבצל במחבת נוספת, מוסיפים שום, עגבניות, סילאן ותבלינים ומבשלים כמה דקות.

3 מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים בקערה את הגבינות הלבנות, הביצה והאורגנו.

4 מרכיבים את הלזניה: מניחים שכבה של פרוסות חציל בתבנית אפייה, מורחים מתערובת הגבינות על החצילים. מוסיפים שכבה נוספת של חצילים, עליה יוצקים מרוטב העגבניות, ומפזרים גבינה צהובה מגוררת. מכסים בשכבה חצילים נוספת, תערובת גבינות ורוטב עגבניות ומסיימים בגבינה צהובה מגוררת.

5 אופים בחום בינוני כ-30 דקות.