אוכל
צילום׃ freeskyline, ShutterStock

ורניקס עם גבינה ודובדבנים

הגיע הזמן שתכירו את הקינוח הרוסי הכי שווה בסביבה: ורניקס ממולאים בגבינה ודובדבנים. יופי של שילוב בין חמוץ למתוק, אבל באמת אחד כזה שאי אפשר לעמוד בפניו

אביב משה ומשפחת שטיימן סוקולסקי | סיפורים מהמטבח | פורסם 17/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה

1 קילו קמח

כוס מים רותחים

קורט מלח

4 ביצים

למילוי:

1 צנצנת דובדבנים בסירופ

כף קמח

כף סוכר

200 גרם גבינת כנען

להגשה:

שמנת חמוצה

סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל ומוסיפים את המים, הקמח והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד שיתקרר מעט.

2. כשהבצק קר מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה (מערבבים אחרי הוספה של כל ביצה).

3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה עד לקבלת עלה דק ויוצרים עיגולים בעזרת כוס.

4 מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים (שומרים את הנוזל בצד).

5. מוסיפים מעט קמח לדובדבנים על מנת שלא ירטיבו את הבצק, ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בשכבה דקיקה של קמח.

6 בקערה נוספת מערבבים את הגבינה עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.

7. בכל עיגול בצק מניחים כף מהגבינה ושני דובדבנים. סוגרים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב.

8 מרתיחים מים בסיר גדול מבשלים את הוורניקס עד שהם צפים.

9 בזמן שהם מתבשלים, מבשלים את נוזל הדובדבנים עם מעט סוכר עד שהוא מסמיך ומצטמצם מעט.

10 מגישים את המנה: מניחים על צלחת כמה ורניקס ושמנת חמוצה, ומזלפים את הרוטב המצומצם מעל.