צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
שוקיים של עוף בתבשיל ירוק
איך אתם אוהבים את העוף שלכם? השף אביב משה מכין אותו עם תבשיל עשיר ונימוח של ארטישוק ועלים ירוקים, אפונה והמון שום ריחני, שלא תרצו להפסיק לנשנש
אביב משה | mako אוכל
| פורסם 24/04/22
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6 שוקיים (מומלץ לקטום את קצה השוק)
2 כפות קמח
2 כפות שמן לטיגון
2 גזר
10 שיני שום
3 ארטישוקים טריים מקולפים, חתוכים לרבעים
מים
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כוסות תרד
חצי ק"ג מנגולד, שטוף וקצוץ
חצי שקית אפונה קפואה
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
מעט כמון
להגשה:
בגט
לממרח שום ופטרוזיליה:
10 שיני שום
צרור פטרוזיליה
מעט מלח
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מקמחים את השוקיים ומטגנים בסיר מכל הצדדים עד להשחמה.
2 מוסיפים את הגזר, השום, הארטישוק, המים ומיץ הלימון ומבשלים כ-20 דקות.
3 מוסיפים כוסברה, תרד, מנגולד ואפונה, מתבלים ומבשלים עוד 15 דקות.
4 מכניסים את חומרי הממרח למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
5 מטפטפים על פרוסת בגט מעט שמן זית וקולים בתנור עד להזהבה. מורחים את הממרח על הבגט הקלוי, ומגישים לצד תבשיל העוף.