אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

בולונז מקסיקני

נמאס לכם מרוטב הבולונז הרגיל? קבלו טוויסט מקסיקני פיקנטי, שיעיף לכם את הפסטה לגבהים חדשים

אביב משה וצוות מנחוס | סיפורים מהמטבח | פורסם 22/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

4 כפות שמן זית

חצי קילו בשר בקר טחון

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, קצוצים דק

1 בצל סגול, קצוץ דק

10 שיני שום, פרוסות דק

3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ 

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות

מלח

פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא מתוק)

 1 כוס יין אדום

להגשה:

פסטה, איזו שאוהבים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי מעיכה עם כף עץ להפרדת הגושים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.

2 מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים גזר, סלרי, בצל, שום, עגבניות טריות ופלפל חריף.

3 מוסיפים את הרסק, העגבניות הקלופות, המלח, הפלפל, הפפריקה ורוטב הצ'ילי ומביאים לבעבוע קל.

4 מחזירים את הבשר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים את היין, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.

6 מכינים פסטה שאוהבים ומגישים עם הרוטב המוכן.