בולונז מקסיקני
נמאס לכם מרוטב הבולונז הרגיל? קבלו טוויסט מקסיקני פיקנטי, שיעיף לכם את הפסטה לגבהים חדשים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
4 כפות שמן זית
חצי קילו בשר בקר טחון
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 בצל סגול, קצוץ דק
10 שיני שום, פרוסות דק
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות
מלח
פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא מתוק)
1 כוס יין אדום
להגשה:
פסטה, איזו שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי מעיכה עם כף עץ להפרדת הגושים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
2 מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים גזר, סלרי, בצל, שום, עגבניות טריות ופלפל חריף.
3 מוסיפים את הרסק, העגבניות הקלופות, המלח, הפלפל, הפפריקה ורוטב הצ'ילי ומביאים לבעבוע קל.
4 מחזירים את הבשר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים את היין, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
6 מכינים פסטה שאוהבים ומגישים עם הרוטב המוכן.