עלי גפן ממולאים
מי אמר שחייבים להכין עלי גפן ממולאים רק בעונה? קבלו מתכון לעלי גפן מושלמים במילוי אורז ובשר, עם טריק קצר שבזכותו תוכלו להשתמש בעלי גפן משומרים שיהיו טעימים בדיוק כמו הטריים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1 צנצנת עלי גפן משומרים
חצי קילו בשר בקר טחון
2 כוסות אורז
1 בצל, קצוץ
4 שיני שום, כתושות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
חופן נענע
מלח
פלפל שחור
מלח לימון
רבע כוס + 2 כפות שמן זית
2 עגבניות, פרוסות דק
1 כוס ציר עוף או בקר
אופן ההכנה:
1 מרתיחים סיר עם מים. מבשלים את עלי הגפן למשך 2 דקות, מסננים ושוטפים במי ברז.
2 מערבבים בקערה את הבשר, האורז, הבצל, השום, הרסק, הנענע, המלח, הפלפל, מלח הלימון ורבע כוס שמן זית.
3 ממלאים את עלי הגפן בתערובת ומגלגלים.
4 מסדרים את פרוסות העגבניות בסיר רחב ונמוך ועליהם מסדרים את עלי הגפן בצפיפות. מוסיפים מלח וציר.
5 מוסיפים 2 כפות שמן זית ו-2 כוסות מים, מניחים מעל צלחת שנכנסת לתוך הסיר ומהדקים כדי שעלי הגפן לא ייפתחו.
6 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כרבע שעה.
7 מנמיכים לאש הכי קטנה שיש ומבשלים למשך שעה, עד שהאורז מתרכך. בודקים במהלך הבישול ואם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים רותחים.