אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות

מצאנו ארוחת שבת שאנחנו הולכים לפנטז עליה בשלושת הימים הקרובים: צלי בקר עסיסי שמכינים ממש בקלות, לצד תבשיל טעים במיוחד של פטריות ותפוחי אדמה, שגם הוא, איך לומר, לא הדבר הכי מורכב שהכנתם בחייכם

אביב משה ומשפחת סמון | סיפורים מהמטבח | פורסם 14/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

200 גרם פטריות שמפיניון

200 גרם פטריות פורטבלו

200 גרם פטריות שי-מג'י

1 כף שמן

5 שיני שום 

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

חצי פלפל חריף, קצוץ דק

מלח

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

חצי צרור כוסברה, קצוץ דק

לבשר:

1 ק"ג של נתח שפיץ צ'אך

3 כפות סילאן

3 כפות שמן זית

חצי כוס יין אדום

קורט תימין יבש

קורט רוזמרין יבש

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את תבשיל הפטריות: שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים במגבת או בנייר סופג.

2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הפפריקה, הפלפל השחור והפלפל החריף על אש נמוכה למשך כדקה.

3 מוסיפים את הפטריות, מכסים במים ומבשלים כשעתיים.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה.

5 מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-250 מעלות.

6 מערבבים את כל המרכיבים למעט הבשר ליצירת מרינדה.

7 מורחים את המרינדה על הבשר מכל הכיוונים ואופים את הנתח כ-10 דקות.

8 מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים את הנתח עוד 20 דקות.

9 ממתינים כ-10 דקות לפחות אחרי שנתח יוצא מהתנור לפני שפורסים אותו לפרוסות. מגישים לצד תבשיל הפטריות ותפוחי האדמה.