צלי בקר עם תפוחי אדמה ופטריות
מצאנו ארוחת שבת שאנחנו הולכים לפנטז עליה בשלושת הימים הקרובים: צלי בקר עסיסי שמכינים ממש בקלות, לצד תבשיל טעים במיוחד של פטריות ותפוחי אדמה, שגם הוא, איך לומר, לא הדבר הכי מורכב שהכנתם בחייכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
200 גרם פטריות שמפיניון
200 גרם פטריות פורטבלו
200 גרם פטריות שי-מג'י
1 כף שמן
5 שיני שום
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
חצי פלפל חריף, קצוץ דק
מלח
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
לבשר:
1 ק"ג של נתח שפיץ צ'אך
3 כפות סילאן
3 כפות שמן זית
חצי כוס יין אדום
קורט תימין יבש
קורט רוזמרין יבש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את תבשיל הפטריות: שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים במגבת או בנייר סופג.
2 מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום, הפפריקה, הפלפל השחור והפלפל החריף על אש נמוכה למשך כדקה.
3 מוסיפים את הפטריות, מכסים במים ומבשלים כשעתיים.
4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה.
5 מכינים את הבשר: מחממים תנור ל-250 מעלות.
6 מערבבים את כל המרכיבים למעט הבשר ליצירת מרינדה.
7 מורחים את המרינדה על הבשר מכל הכיוונים ואופים את הנתח כ-10 דקות.
8 מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים את הנתח עוד 20 דקות.
9 ממתינים כ-10 דקות לפחות אחרי שנתח יוצא מהתנור לפני שפורסים אותו לפרוסות. מגישים לצד תבשיל הפטריות ותפוחי האדמה.