אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

אושפלו

התבשיל הבוכרי הכי טעים שיש: שילוב של עוף ובקר עם אורז, גזר והמון בצל, והכל בסיר אחד. יש מי שקורא לו פלוב, אבל מה שלא יהיה השם שלו - רוצו להכין אותו

אביב משה ומשפחת ארבוב | סיפורים מהמטבח | פורסם 19/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 343 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

כוס שמן

2 בצלים, קצוצים

1 ק"ג בשר צלי, חתוך לקוביות

4 כרעי עוף

1 קילו גזר, מגורד

1 קילו אורז

מלח גס

פלפל שחור

סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

2 מוסיפים את הבשר והעוף ומטגנים עד שהם משחימים מעט.

3. מוסיפים רבע מכמות הגזר ומבשלים 15 דקות תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים 6 כוסות מים וכף מלח גס ומביאים לרתיחה ללא מכסה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל כחצי שעה. מדי פעם מקפים את הקצף שצף.

7. מרוקנים לגמרי את הסיר מתכולתו וממלאים את תחתיתו במעט גזר.

8. מניחים את הבשר במרכז הסיר, את העוף מסביב לו ושכבת גזר דקה מעל הכל.

9. מכסים במים עד גובה הגזר, מוסיפים 4 כפות סוכר ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.

10 בינתיים משרים אורז עם מים ומלח בקערה ל-10 דקות. שוטפים ומסננים.

11. מוסיפים את האורז לסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגים.

12 מנמיכים את האש, עורמים את האורז בצורת הר ובעזרת כף עושים חור בחלק העליון, דומה להר געש.

13 מכסים היטב במגבת ומכסה ומבשלים 20 דקות.

14 מסירים את המכסה, מערבבים את שכבת האורז בלבד ושוב עושים חור באמצע.

15 מבשלים עוד 20 דקות עם מכסה, ומגישים.