אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

המבורגר ביתי מבשר מפורק

מה יותר טעים מהמבורגר? כריך עם בשר שעבר בישול ארוך ופורק לנתחים דקים, בלחמניית המבורגר עם בצל מטוגן

אביב משה והמשפחה של ליאת | סיפורים מהמטבח | פורסם 16/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

נתח במשקל 2 קילו של בשר מספר 19 (וייסבראטן)

20 שיני שום

3 כפות שמן זית

2 גזרים, חתוכים גס

3 גבעולי סלרי, חתוכים גס

1 בצל, חתוך גס 

כוס יין אדום

כוס חומץ בן יין

4 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

מים לכיסוי

כפית פלפל שחור

כף סוכר

2 כפות מלח גס

כף תמצית וניל

כפית קפה

לבצל:

1 בצל פרוס לפרוסות

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מניחים את נתח הבשר על קרש חיתוך ודוקרים אותו בסכין חדה כמה פעמים. מכניסים שן שום בכל פתח.

2 מחממים מעט שמן זית בסיר על אש גבוהה. ברגע שהשמן מתחיל להעלות עשן מכניסים את הנתח וצולים מכל הכיוונים להשחמה קלה.

3. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כמה דקות יחד עם הבשר.

4. מוסיפים יין אדום וחומץ בן יין, מבשלים ומנערים את הסיר מעט עד לאידוי האלכוהול.

5  מכסים את הבשר במים רותחים עד לגובה סנטימטר מעל הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים.

6.  מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך שלוש עד שלוש וחצי שעות עד שהבשר רך. במהלך הבישול מסובבים את הנתח פעמיים לקבלת בישול אחיד.

7.  מוציאים את הנתח לתבנית ומפרקים את הבשר בעזרת שני מזלגות, עד לקבלת בשר מפורק בצורת שערות.

8.  מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל החתוך לרצועות עד להשחמה.

9 מורחים בלחמנייה את הרוטב שאוהבים, מסדרים ערימה מהבשר המפורק ומוסיפים מעט בצל מטוגן.