צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
מעורב ירושלמי ביתי
מי אמר שמעורב ירושלמי חייבים לאכול רק בחוץ? תראו כמה קל להכין גרסה ביתית שלו, עם מרכיב מיוחד אחד. עכשיו שמישהו רק יביא חתיכת חלה בשביל כל הרוטב הטוב הזה
אביב משה ומשפחת דהן | סיפורים מהמטבח
| פורסם 16/11/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
רבע כוס שמן
5 שיני שום, חצויות
200 גרם שקדי עגל
1 צנצנת פטריות כמהין מקומיות משומרות (ניתן להשיג בשווקים בסוף החורף. אפשר להחליף בסלסילת פטריות פרוסות)
300 גרם אשכי הודו
חצי כפית כורכום
כף פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
כוס ציר חם
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
חצי קילו מוח נקי, חתוך לחתיכות בגודל ביס
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את השום ושקדי העגל כשתי דקות.
2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את האשכים ומערבבים היטב.
4 מערבבים בקערה כורכום, פפריקה, כמון וציר חם ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.
5 לאחר הרתיחה מוסיפים את הפלפל החריף, הכוסברה והמוח ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.