אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

קציצות מטבוחה

תשכחו מכל הקציצות שאתם מכירים ותגידו שלום לקציצות המטבוחה הגאוניות של שירה בצלאל. קציצות בשר עסיסיות, רוטב מטבוחה עשיר ופיקנטי וחצילים מטוגנים. מה צריך יותר מזה בחיים האלה?

שירה בצלאל | סיפורים מהמטבח | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למטבוחה:

10 עגבניות

שני שליש כוס סוכר

4 שיני שום

1 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות

1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק

שני שליש כוס שמן

מלח

פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

1 חציל גדול

שמן לטיגון חצי עמוק

לקציצות:

1 בצל, מגורד

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

חופן שמיר קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

חצי כוס פירורי לחם

1 ביצה

מלח

1 כפית כמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את המטבוחה: טוחנים את העגבניות בבלנדר מוט אבל לא לעיסה חלקה לגמרי. שמים אותן בסיר יחד עם הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט.

2. מוסיפים את השום ואת שני סוגי הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים.

3 מוסיפים את השמן, המלח, הפלפל והפפריקה וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

4 בינתים מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת וחותכים את החציל לקוביות. כשהשמן חם מטגנים את קוביות החציל עד להזהבה ומעבירים אותן לסיר עם המטבוחה.

5 מכינים את הקציצות: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.

7 מגלגלים את הבשר לצורת קציצות ומניחים בתוך המטבוחה המבעבעת. מבשלים עם מכסה סגור על אש נמוכה כ-20 דקות. מגישים חם.

_OBJ