צילום׃ WiCo, Istock
פלאפל ביתי
אביב משה מכין ביחד עם משפחת שדה את הפלאפל האגדי של המשפחה שלהם, ואנחנו מקבלים את המתכון
אביב משה ומשפחת שדה | סיפורים מהמטבח
| פורסם 29/10/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
5 גבעולי כוסברה
6 גבעולי פטרוזיליה
2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים
5 שיני שום
2 כפיות כמון
1 כפית מלח
חצי כפית פפריקה חריפה
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
3 כפיות מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים ל-12 שעות לפחות ועד 24 שעות.
2 שוטפים את הגרגירים המושרים וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והבצל עד לקבלת מחית אחידה.
3. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השמן.
4 מערבבים ומשהים ל-20 דקות.
5 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בצד.
6 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.