אוכל
צילום׃ WiCo, Istock

פלאפל ביתי

אביב משה מכין ביחד עם משפחת שדה את הפלאפל האגדי של המשפחה שלהם, ואנחנו מקבלים את המתכון

אביב משה ומשפחת שדה | סיפורים מהמטבח | פורסם 29/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 1635 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות גרגירי חומוס יבשים

5 גבעולי כוסברה

6 גבעולי פטרוזיליה

2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לרבעים

5 שיני שום

2 כפיות כמון

1 כפית מלח

חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

3 כפיות מים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מניחים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים ל-12 שעות לפחות ועד 24 שעות.

2 שוטפים את הגרגירים המושרים וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה, הפטרוזיליה, השום והבצל עד לקבלת מחית אחידה.

3. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השמן.

4 מערבבים ומשהים ל-20 דקות.

5 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בצד.

6 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.