מג'דרה

המצרכים:
2 כפות שמן
4 בצלים, קצוצים
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס אורז
קורט כמון
קורט מלח
קורט פלפל שחור

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
4 שיני שום, קצוצות
1 פלפל ירוק קצוץ
1 כפית מלח

להגשה:
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים, מתובלים בכמון ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מניחים בצד.

2. שמים את העדשים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים עד שהן רכות.

3. מסננים את העדשים, מחזירים לסיר, מוסיפים את האורז עם 2 כוסות מים, הכמון, המלח, הפלפל השחור וחצי מכמות הבצל המטוגן. מבשלים עד שהאורז רך ומוכן על אש קטנה.

4. בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב.

5. כשהאורז מוכן מסדרים אותו במרכז צלחת גדולה, מפזרים מעל כמות נדיבה של חומוס מבושל, את הבצל המטוגן שנשאר ומעט מהרוטב, ומגישים.

מרק עדשים עם סינטה (צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח)
מרק עדשים עם סינטה|צילום: דרור עינב, סיפורים מהמטבח

מרק עדשים עם סינטה

המצרכים:

2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 גזר, מגורד
1 מקל סלרי, קצוץ
כוס עדשים כתומות
6 שיני שום שלמות
כפית מלח
קורט פלפל שחור
כפית כורכום

לתוספות:
2 כפות שמן זית
200 גרם רצועות סינטה
כמה פרוסות נקניק כתף מעושן
1 פלפל שיפקה, קצוץ
1 פלפל קלוי, חתוך קוביות
כוסברה קצוצה
כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן כדקה.

3. מוסיפים את שיני השום שלמות ומטגנים עוד דקה.

3. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

4.  מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

5. בינתיים מכינים את התוספות: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את רצועות הסינטה עד שהן צרובות מעט, כ-2 דקות.

6. קוצצים את הנקניק ומוסיפים למחבת יחד עם השיפקה הקצוץ. מערבבים.

7. מוסיפים את קוביות הפלפל הקלוי ומקפיצים כדקה.

8. כשהמרק מוכן, טוחנים אותו בעזרת בלנדר מוט בעודו בסיר.

8. מסדרים את המרק בקערות הגשה ומוסיפים מעל כל צלחת מנה ממחבת הסינטה והנקניק.

9. מקשטים בכוסברה ומיץ לימון ומגישים.