>> לצפייה בתוכנית

פסטה רוזה בסיר אחד

המרכיבים:
חבילת פסטה
10 עגבניות שרי חצויות או 2 עגבניות רגילות חתוכות לקוביות
3 שיני שום, קצוצות
100 גרם רסק 100% עגבניות
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות חלב או מים רותחים
עלי בזיליקום טריים
מלח
פלפל שחור
חצי כפית צ'ילי חריף (או לפי הטעם)
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (לא לוותר!)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר פסטה, עגבניות, שום, רסק עגבניות, שמנת מתוקה ומים רותחים. מוסיפים בזיליקום ותבלינים ומערבבים.
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מתחילה להתרכך. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  3. כשהפסטה רכה ורוב המים הצטמצמו מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את גבינת הפרמזן, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
מאפינס גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפינס גבינות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפינס גבינות

המרכיבים (12 יחידות):
1 גביע קוטג' 5%
כוס וחצי גבינות קשות, מה שיש בבית, מגוררות
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת או שמן זית (לא לוותר)
חצי כוס חלב
2 כוסות קמח תופח (או קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפייה על כוס כוס) ואולי קצת יותר, תלוי בגבינות
מלח
פלפל שחור
תוספות שאוהבים כמו זיתים, תירס, עגבניות מיובשות או ירקות אנטיפסטי

לעיטור:
שומשום, קצח, דגנים או תבלינים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מעבירים את כל המצרכים למיקסר ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את התוספות שרוצים ומערבבים. אם הבלילה נוזלית או דביקה מדי מוסיפים עוד קמח, ואם היא יבשה מדי מוסיפים טיפה חלב.
  4. מעבירים את התערובת לתבניות מאפינס מנייר, מקשטים אם רוצים ואופים כ-25 דקות, או עד הזהבה.
  5. ** אם הבצק מוצק ויציב אפשר להכין ממנו לחמניות.
עוגיות 144 (צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב)
עוגיות 144|צילום: יוגב מאיר, ארוחה לכל המשפחה, רון יוחננוב

עוגיות 144

המרכיבים (12-15 עוגיות):
1 ביצה
4 כפות גדושות ממרח שוקולד שאוהבים
4 כפות גדושות קמח לבן רגיל (אם רוצים יותר אווריריות אפשר להוסיף קורט אבקת אפייה או להשתמש בקמח תופח) 

לשדרוג:
שברי שוקולד (על או בתוך העוגייה), שוקולד צ'יפס, שברי אגוזים מכל סוג שאוהבים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו).
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה לעיסה אחידה. יוצקים עוגיות בכפית ומניחים באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתפשטות).
  3. אופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אבל עדיין רכות. מוציאים ומניחים להצטנן (או זוללים חם מהתנור).

** טיפ: אם רוצים עוגיות עגולות ויפות מסובבים אותן ברינג או כוס בעוד חמות.

התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.