שניצל ללא גלוטן
המרכיבים:
1 קילו פילטים של עוף
3 ביצים
כפית מלח
שן שום, כתושה
כפית חרדל
1 כף קורנפלור (זה סוד הרכות של השניצלים)
שמן זית לטיגון
לציפוי:
חצי כוס קמח שקדים או קמח קשיו
חצי כוס שומשום לבן או מלא
חצי כוס שיבולת שועל גרוסה (ללא גלוטן)
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את הפילטים עם הביצים, המלח, השום, החרדל והקורנפלור.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי.
- מצפים את הפילטים בציפוי ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית.
- אופים ב-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהשניצלים זהובים.
** לגרסה מטוגנת: מחממים שמן במחבת. מצפים את הפילטים בציפוי ומטגנים היטב משני הצדדים.
פיצה ללא גלוטן
המרכיבים (ל-7 יחידות קטנות או פיצה משפחתית בינונית):
לבצק:
ביצה
50 גרם חמאה מומסת
גביע קוטג'
140 גרם (כוס) קמח ללא גלוטן
מעט אבקת אפייה ללא גלוטן
1 כפית חומץ (לבצק אוורירי)
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
2 קופסאות של רסק 100% עגבניות
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
תוספות:
200 גרם פתיתי מוצרלה ללא גלוטן, מגוררת
זיתים, תירס, קוביות של ירקות, פטריות או מה שרוצים
תבלין פיצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שהם מתגבשים לבצק אחיד ודביק.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחלקים את הבצק ל-7 כדורים (או משאירים אחד גדול).
- בעזרת ידיים מעט משומנות מגלגלים ומשטחים את הכדורים. מסדרים בתבנית.
- מורחים על כל עיגול בצק רוטב פיצה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
- אופים כ-25 דקות או עד הזהבה.
** אפשר להוסיף לבצק שן שום כתושה וכפית תימין או בזיליקום טרי קצוץ דק.
עוגיות שוקולד בראוניז פיצוצים
2 ביצים
חצי כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר איכותי (עדיף מעל 55% מוצקי קקאו)
60 גרם חמאה
חצי כוס קמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפייה
חצי כוס שוקולד צ'יפס איכותי
מעט תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר עד לקבלת קציפה גבוהה ותפוחה.
- ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
- מוסיפים את השוקולד המומס לקציפת הביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד צ'יפס, הווניל והמלח ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה. לא להיבהל אם היא נוזלית.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- קורצים כדורים מהבלילה בעזרת כף גלידה ומניחים בתבנית.
- אופים 12 דקות ומעבירים למקפיא, או ללילה במקרר.
** אפשר להכין בתבנית בראוניז, כמו בתוכנית.