מרק גונדי פרסי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:
500 גרם חזה עוף טרי, טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
1 כף שמן קנולה מזוכך
1 כוס קמח חומוס
1 כפית מלח שולחן דק
חצי כפית פלפל לבן טחון
1 כפית בהרט

למרק:
3 כפות שמן קנולה מזוכך
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
צנצנת גרגירי חומוס
300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים
1 כוס סלרי חתוך גס
5 כוסות מים
1 כפית מלח שולחן דק
רבע כפית הל
1 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. לקציצות: מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת מעט דביקה.

2. למרק: שמים בסיר עמוק ורחב כף שמן, בצל קצוץ, גרגירי חומוס, דלעת, תפוחי אדמה וסלרי ומערבבים במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים את המים.

4. כשהמרק מתחיל לרתוח מוסיפים את המלח, ההל, הכורכום והפלפל השחור ומערבבים היטב.

5. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מן התערובת קציצות קטנות ומניחים בסיר.

6. כשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ-40 דקות.

פאי רועים

המצרכים (8 מנות):
2 בצלים, קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית פלפל לבן
1 כפית כמון
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
חצי כוס מים
4 תפוחי אדמה מבושלים

לציפוי:
חצי כוס טחינה
חצי כוס מיץ לימון
מעט כמון
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצלים בשמן זית וממליחים.

2. מוציאים חצי כמות מהבצל המטוגן. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק והמים ומבשלים כ-5 דקות.

4. מועכים בקערה את תפוחי האדמה, ממליחים ומוסיפים את יתרת הבצל המטוגן.

5. משמנים תבנית ומשטחים את מחית תפוחי האדמה.

6. מפזרים מעל תפוחי האדמה את הבשר עם המיצים שלו.

7. מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ושופכים על הבשר.

8. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהטחינה מזהיבה.

בבקה שוקולד וריקוטה

המצרכים:
500 גרם קמח חיטה לבן בהיר
חצי כוס סוכר לבן
1 כף וחצי שמרים יבשים
2 ביצים שופרסל
חצי כוס חלב פושר
150 גרם חמאה הולנדית רכה מאוד
קורט מלח

למלית:
ממרח אגוזים וקקאו
150 גרם גבינת ריקוטה

לציפוי:
1 ביצה טרופה

לסירופ להברשה:
רבע כוס סירופ מייפל
3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים.

2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את הביצים, החלב, החמאה והמלח.

3. לשים לבצק אחיד (ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה או ללוש ידנית).

4. מעבירים לקערה, אוטמים בניילון ומשאירים להתפחה ללילה במקרר.

5. לאחר הקירור לשים שוב את הבצק ומרדדים לעלה על משטח מקומח.

6. מורחים על העלה את ממרח האגוזים והקקאו ועליו מורחים את גבינת הריקוטה.

7. מגלגלים לרולדה וצובטים את הקצוות לסגירה.

8. בעזרת סכין חדה חוצים את הרולדה לאורכה וכורכים את שתי הרצועות לצורת בורג.

9. מניחים בתבנית בבקה משומנת, או סוגרים לצורת עיגול ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

10. משאירים להתפחה חצי שעה, מברישים בביצה הטרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.

11. לאחר האפייה מוהלים סירופ מייפל במים רותחים ומברישים את העוגה בנדיבות.

חמין עם קוקלות

המצרכים (6 מנות):

לחמין:
4 כפות שמן זית
1 כוס שעועית מעורבת, מושרית לילה במים
1 כוס חומוס גדול גרגירים, מושרים לילה במים
חצי כוס חיטה, מושרית לילה במים
8 שיני שום שלמות
1 בצל שלם
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה כמון טחון
1 כפית כורכום טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 קילו בשר שריר טרי, חתוך לקוביות או פרוסות עבות
4 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
5 ביצים
4 כפות סילאן

לקוקלות:
100 גרם בשר טחון (רצוי עם שומן)
1 כוס סולת חיטה
3 שיני שום, כתושות
1 ביצה
1 כף שמן זית
1 כף רסק עגבניות
1 כפית גדושה כמון טחון
חצי כפית מלח
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1. לקוקלות: מערבבים יחד את כל מרכיבי הקוקלות תוך הוספת מים בהדרגה לפי הצורך, עד ליצירת עיסה יציבה ונוחה לעבודה. מניחים בצד.

2. לחמין: שמים בסיר רחב ועמוק את שמן הזית, השעועית, החומוס והחיטה המושרים, שיני שום והבצל. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים.

3. מוסיפים מעט מים ואת רסק העגבניות ומסדרים את פרוסות הבשר, תפוחי האדמה ומעליהם את הביצים.

4. מוסיפים את הסילאן ומים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

5. יוצרים מעיסת הקוקלות קציצות מוארכות ומניחים בזהירות מעל.

6. מבשלים 10 דקות נוספות, מכסים ומעבירים ללילה לפלטה של שבת או לתנור בחום של 100 מעלות.