עוגת שוקולד עם גנאש וקרם יוגורט
העוגה הזו לא גם יפה במיוחד, היא גם ממש מפתיעה. בפנים מתחבאת לא רק עוגת שוקולד עסיסית, אלא גם קרם יוגורט חמצמץ שמשתלב נהדר עם כל השוקולד הזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (בתבנית בקוטר 20 ס"מ):
10 חלמונים
220 גרם סוכר
1 מקל וניל או כפית וניל
6 חלבונים
50 גרם קקאו
120 גרם קמח
80 גרם חמאה מומסת
לגנאש:
350 גרם שמנת מתוקה
600 גרם שוקולד חלב
לרוטב השוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל חלב
150 גרם שוקולד מריר
2 חלמונים
30 גרם סוכר
לקרם הורוד ולציפוי:
9 גרם ג'לטין
45 גרם מים
400 מ"ל יוגורט
3 כפות סוכר
חצי כפית וניל
150 גרם מחית תותים
100 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאת קקאו
לכיפות התות:
14 גרם ג'לטין
200 מ"ל מים
כף וחצי סוכר
חצי קילו תותים טריים
אופן ההכנה:
1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלמונים, 120 גרם סוכר והווניל. בקערה נפרדת מקציפים את החלבון ומוסיפים את שאר 90 גרם הסוכר בהדרגה עד שניהיה קצף יציב. מקפלים את החלבון לקציפת החלמון. מקפלים פנימה את הקקאו והקמח עד שהם נטמעים. מקפלים פנימה את החמאה המומסת. יוצקים לשתי רינגים בקוטר 20 ואופים כ-20 דקות.
2 מכינים את הגנאש: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.
3 מכינים את רוטב השוקולד: מחממים את השמנת והחלב עד לרתיחה. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר. יוצקים את השמנת והחלב על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מערבבים בהדרגה עם תערובת החלמונים ומצננים.
4 מכינים את הקרם הורוד: מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בצד לכמה דקות. מחממים במיקרוגל ל-10 שניות עד שהג'לטין נמס.
5 מערבבים את היוגורט, הסוכר והוניל. מוסיפים את מחית התותים ומערבבים. מוסיפים לתערובת את הג'לטין המומוס. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת. משאירים בצד.
6 בונים את העוגה: חותכים את שתי העוגות עם רינג בקוטר 18 ס"מ ליצירת מעין טבעות דקה של עוגה. מניחים אחת על השניה ומדביקים עם גנאש. את העוגות הקטנות יותר שנשארו פורסים באמצע לקבלת 4 עוגות דקות יותר. מניחים אחת בתוך הטבעת ושמים מעליה רוטב שוקולד. מניחים במקרר להתייצבות קלה וממשיכים. מניחים שכבה נוספת של עוגה. מורחים מעט גנאש ושמים תותים. שמים עוד שכבת עוגה ושמים מעל את הקרם הוורוד. אוטמים עם גנאש ומכניסים למקפיא להתייצבות. לאחר מכן מורחים גנאש על כל העוגה ומקפיאים שוב.
7 מכינים את הציפוי: מחממים שוקולד לבן וחמאת קקאו, כל אחת בנפרד. מערבבים אותם בקנקן. מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים עם בלנדר מוט. מרססים על העוגה.
8. מערבבים בסיר את המים, הסוכר והג'לטין עד שהסוכר והג'לטין נמסים. מניחים תות בתבנית חצי כדור ויוצקים עליו מתערובת הג'לטין. מכניסים למקפיא להתייצבות. מחלצים מהתבנית את הג'לטין עם התות ומניחים על העוגה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.