אוכל
צילום׃ מתוך בייקאוף ישראל, שידורי קשת

לחמניית קשר גרעינים

לחמניית מחמצת נהדרת עם תוספת של גרעיני דלעת (אתם יודעים שאלו הגרעינים הכי בריאים, כן?) שקושרים כמו בלחמניות של פעם, כי מי אמר שבריאות לא יכולה להיות גם כיף גדול

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 18/04/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לחם

25 גרם שמרים טריים

50 גרם מחמצת

250 מ"ל מים קרים

50 גרם סוכר

10 גרם מלח

75 גרם חמאה קרה, בקוביות

200 גרם גרעיני דלעת או גרעיני חמניות, קלויים

לציפוי:

תרסיס שמן זית

מעט קמח שיפון

אופן ההכנה:

1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מחמצת, מים וסוכר עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וקוביות חמאה בהדרגה תוך כדי לישה, ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מוסיפים את גרעיני הדלעת או החמניה ומערבלים להטמעה.

2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-40 דקות.

3 מחלקים את הבצק לכדורים של 80 גרם, יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה, מלפפים אותה סביב עצמה ומגלגלים לעיגול לקבלת צורת לחמניות קשר. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרססים את הלחמניות בתרסיס שמן, ומפזרים מעל מעט קמח שיפון. אופים 15-20 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים