עוגת גבינה, שוקולד לבן ואננס
בדיוק לפני שבועות, הכין עידן מבייק אוף עוגת גבינה חלומית שאתם חייבים לעצמכם: בסיס פריך של סבלה בריטון, מעליו עוגת גבינה עם שוקולד לבן ומעל הכל קרם אננס מרענן
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרם נמלקה אננס:
100 גרם מחית אננס
25 מ"ל חלב
5 גרם גלוקוז
190 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין
18 מ"ל מים
200 מ"ל שמנת מוקצפת
לעוגת הגבינה:
300 גרם גבינת שמנת
2 ביצים
110 גרם סוכר
כפית מחית וניל
100 גרם שוקולד לבן מומס
100 מ"ל שמנת מתוקה
לבצק סבלה ברטון:
150 גרם חמאה
40 גרם אבקת אפיה
37 גרם אבקת שקדים
12 גרם פרלינה
50 גרם ביצים
כפית מחית וניל
2 גרם מלח
250 גרם קמח
לקרם וניל ושוקולד לבן:
130 גרם מחית קוקוס
30 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מחית וניל
170 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מכינים את קרם הנמלקה אננס: מביאים לרתיחה חלב עם מחית האננס. כשרותח, מוסיפים את השוקולד הלבן, הגלוקוז והג'לטין ומערבבים היטב. מצננים.
2 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת האננס שהתקררה. שומרים במקרר עד השימוש.
3 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-125 מעלות.
4 מערבבים יחד את הגבינה, הביצים, הסוכר, הוניל, השוקולד הלבן והשמנת. מסננים דרך מסננת לקבלת קרם חלק. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-75 דקות עד שהעוגה יציבה.
5 מכינים את בצק הסבלה ברטון: מגבירים את התנור ל-150 מעלות.
6 במעבד מזון מערבבים את כל מצרכי הבצק לתערובת פירורית. מרדדים את התערובת לבצק דק ואופים כ-15 דקות.
7 מכינים את קרם הוניל - קוקוס: מביאים לרתיחה שמנת, מחית קוקוס ו-וניל. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מקררים ומעבירים לשק זילוף.
8 מרכיבים את העוגה : על הבצק הפריך מניחים את העוגה. מזלפים מעליה גבעות של קרם הוניל, ומסדרים ביניהן את קרם האננס.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.