בולו
לחם טריפוליטאי עשיר בכול טוב הארץ: צימוקים, אגוזים שקדים וגם המון תבלינים - אניס, כמון, לימון ואפילו קצח בפנים. מפוצץ בטעם, מריח נפלא - לחם שכולו אושר ושמחה בלב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קמח
כף ורבע שמרים
65 גרם סוכר
75 גרם שמן
180 מ"ל מים
2 ביצים גדולות
מעט גרידת לימון
חצי כף זרעי אניס
רבע כף זרעי כמון
חצי כף קצח
100 גרם צימוקים
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן שקדים מולבנים, קצוצים גס
חצי כפית מלח
לציפוי:
חלמון
2 כפות מים
קצח
אופן ההכנה:
1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן, מים, ביצים, גרידת לימון, זרעי אניס, זרעי כמון, קצח, צימוקים, אגוזי מלך ושקדים, ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים חצי כפית מלח ולשים להטמעה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
2 מחלקים את הבצק ל-15-20 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מסדרים במרווחים על תבניות מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך חצי שעה-שעה להכפלת הנפח.3. מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים בקערית ביצה עם מים, ומברישים את הלחמניות. זורים מעל קצח, ואופים 15-20 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.