עוגת רוזמרי ופקאן
מתים כמונו על שוקולד רוזמרי? העוגה הזו היא הגרסה הגדולה והעגולה לשוקולד הנוסטלגי והאהוב, עם בצק פריך למטה והפתעה של שכבה פריכה נוספת באמצע
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבסיס:
60 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
150 גרם אבקת נוגט
60 גרם קונפלקס מרוסק
60 גרם פקאן קצוץ
למוס השוקולד:
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד חלב
40 גרם שוקולד מריר
80 גרם חלמונים
180 גרם חלבונים
30 גרם סוכר
260 מ"ל שמנת מתוקה
לבצק הפריך:
240 גרם חמאה
65 גרם אבקת סוכר
15 גרם חלמונים
קורט מלח
1 כף מיץ לימון
לגנאש:
250 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף גלוקוזה
אופן ההכנה:
1 מכינים את בסיס העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד.
2 שופכים לתוך השוקולד המומס את אבקת הנוגט יחד עם הקורנפלקס והפקאן ומערבבים היטב. משטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור.
3 מכינים את המוס: ממיסים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים את החלמון ומערבבים.
4 מקציפים את החלבון והסוכר לקציפה יציבה, מאחדים בין התערובות בעדינות.
5 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה (כמו יוגורט). מקפלים אל המוס.
6 מכינים את שכבת הבצק הפריך: מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקרם אחיד. מוסיפים את החלמון ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד.מוסיפים את המים עם הלימון והמלח ומערבבים.
8. משטחים את הבצק ברינג בקוטר 22 ס"מ ואופים בתנור 12-15 דקות עד שהבצק שחום.
9 מרכיבים את העוגה: מניחים ברינג בקוטר 24 ס"מ את בסיס השוקולד והקורנפלקס. ממלאים את הרינג בחצי מכמות המוס. מניחים את הבצק הפריך וממלאים בשאר המוס. מיישרים ומעבירים להקפאה ל-4 שעות לפחות.
10 מכינים גנאש: ממיסים יחד את שני סוגי השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עם הגלוקוזה. מוזגים את הקרם על העוגה הקפואה עד שהיא מצופה לחלוטין ומחזירים לקירור עד שהיא מתייצבת.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.