אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגת מגדל אייפל

עוגיות ג'ינג'ר זה טעים, במיוחד כשמוסיפים להן זיגוג סוכר לבן ומתוק, אבל אין ספק שחלק משמעותי מהכיף זה הצד היצירתי של כל העסק: לחתוך, לבנות, לחבר וליצור כל מה שבא לכם, השמיים הם הגבול

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 04/04/16 
  • זמן עבודהיותר משעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

375 גרם חמאה

300 גרם סוכר חום כהה

150 גרם דבש

900 גרם קמח לבן

1 כפית סודה לשתייה

2 כפית אבקת ג'ינג'ר

לקישוט:

160 גרם מים

190 גרם אבקת שוגר וייל

לרויאל אייסינג:

1 חלבון

קילו אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 ממיסים בסיר את החמאה, הסוכר החום והדבש.

3 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת הג'ינג'ר לתערובת אחידה. יוצרים גומה גדולה במרכז.

4 לאחר שתערובת החמאה והסוכר נמסה לחלוטין שופכים אותה אל הגומה בקערת המיקסר ומערבבים לתערובת אחידה.

5 משטחים למלבן, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.

6 מרדדים את הבצק וחותכים ממנו צורות לפי השבלונות המודפסות (כולל ספיירים).

7 מקפיאים כל תבנית ומכניסים לתנור ל-6 דקות. מוציאים, מתקנים חיתוך לפי השבלונה ומכניסים לדקה אחרונה לתנור.

8 מניחים בצד להתקרר.

9 בינתיים מכינים את הקישוטים: בקערת המיקסר מערבבים היטב 160 גרם מים עם אבקת השוגר וייל. מקציפים למשך כ-6 דקות עד לקבלת מסה מבריקה ויציבה.

10 מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר 00 חלק ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

11 מזלפים את הקישוטים של כל חלק על נייר אפייה ומחכים שיתייבש כחצי שעה. מקלפים בזהירות ומדביקים על העוגייה.

12 מכינים רויאל אייסינג: מערבבים את החלבון ואבקת הסוכר (ומים) עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד.

13 מדביקים את העוגיות אחת לשנייה בעזרת הרויאל אייסינג הסמיך.

מתכוני התכנית מובאים פה כפי שנמסרו על ידי המתמודדים