אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת וניל ופירות יער גבוהה

טרנד הדריפ קייק הגיעה גם אלינו עם העוגה של תומר מבייק אוף שכוללת המון שכבות של עוגת וניל ופירות יער חגיגיים במיוחד. תשמרו אותו ליומולדת הבא שלכם

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 23/04/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (מכינים 4 פעמים):

1 כוס סוכר

2 ביצים

200 גרם חמאה

2 כוסות קמח

10 גרם אבקת אפייה

חצי כפית וניל

1 כוס חלב

80 גרם פירות יער

לקרם שמנת ופטל:

600 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם מחית פטל

30 גרם אבקת סוכר

80 גרם פודינג וניל

לציפוי גלידן:

500 מ"ל גלידן

300 מ"ל חלב

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם פודינג וניל

צבע מאכל סגול

לגנאש ולקישוט מרנג:

300 גרם שוקולד מריר

300 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חלבונים למרנג

200 גרם סוכר למרנג

30 גרם מחית פטל למרנג

לקישוט קייק פופס:

2 ביצים

2 כוסות סוכר

כוס שמן

2 כוסות קמח

כוס קקאו

10 גרם אבקת אפייה

2 גרם מלח

2 כוסות מים

200 גרם שוקולד מריר לגנאש

100 גרם שוקולד חלב לגנאש

250 מ"ל שמנת מתוקה לגנאש

100 גרם חמאת קקאו לציפוי

200 גרם שוקולד מריר או חלב או לבן לציפוי

פירות יער טריים לקישוט

אופן ההכנה:

1 מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבלים במעבד מזון עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה והביצים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הוניל, החלב ופירות היער ומקפלים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית עגולה או רינג ואופים כחצי שעה. יוצרים ככה 4 עוגות.

3 מכינים את קרם השמנת והפטל: מקציפים את השמנת, הפטל, אבקת הסוכר והפודינג לקצפת יציבה.

4 מכינים את הציפוי: מקציפים את הגלידן, החלב, אבקת הסוכר, הפודינג וצבע המאכל לקרם יציב ונוקשה.

5 מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.

6 מכינים את קישוט המרנג: מקציפים את החלבונים, הסוכר ומחית הפטל למרנג יציב. מזלפים לצורת קישוט ואופים ב-110 מעלות כשעתיים.

7 מכינים את קישוטי הקייק פופס: מערבבים בקערה את כל מצרכי הקיי פופס, מעבירים לתבנית ואופים ב-170 מעלות עד שהבצק זהוב ויציב.

8 ממיסים את השוקולד המריר, שוקולד החלב והשמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה. מפוררים את עוגת הקייק פופס ומערבבים עם תערובת השוקולד. יוצרים בעזרת ידיים רטובות עיגולים מהתערובת.

9 מביאים את חמאת הקקאו לרתיחה, שופכים על השוקולד לציפוי ומערבבים לתערובת אחידה. טובלים בתערובת את עיגולי השוקולד.

10 מרכיבים את העוגה: על צלחת או קרטון מניחים עוגה אחת, מורחים עליה שליש מהקרם וממשיכים עם שאר העוגות. מצפים את כל העוגה בציפוי ומיישרים. שופכים מעל את הגנאש ונותנים לו לנזול לצדדים. מקשטים בפירות יער ובכדורי הקייק פופס.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.