ג'לי ג'ק
אמרתם קינוח בכוסות? אז בואו נעשה את זה בסטייל: ג'לי וויסקי עם מייפל, פרלין של שוקולד וליקר קלואה ועוד תוספות מתוקות ומתוחכמות כמו סבלה פקאן וגנאש שוקולד מריר. קינוח מושלם לילדים גדולים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לג'לי וויסקי:
30 גרם וויסקי ג'ק דניאלס
5 גרם ג'לטין
60 גרם סוכר לבן
60 גרם מים
כף תמצית וניל
2 כפות מייפל
לפרלין קלואה:
300 גרם שוקולד מריר 70%
200 מ"ל שמנת
100 מ"ל קלואה
לסבלה פקאן:
120 גרם קמח
30 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
80 גרם חמאה
מעט פקאן, טחון
ביצה בינונית (צריך רק מעט ממנה)
לקרם דולסה טונקה:
50 גרם דולסה
70 גרם שמנת מתוקה
תרמיל טונקה
40 גרם שמנת מתוקה (להקצפה)
לגנאש שוקולד מריר:
80 גרם מריר 70 אחוז
100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1.מכינים את ג'לי הוויסקי: משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד. ממיסים סוכר ומים, ומוסיפים דבש, וניל ומייפל. מוסיפים את הג'לטין. מסננים לתוך הוויסקי. מוזגים לכוס, ומניחים במקרר להתייצבות.
2 מכינים את פרלין קלואה: מקציפים את השמנת והקלואה יחד, ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר דק. מטמפררים שוקולד, ומכינים פרלינים שבתוכם השמנת המוקצפת עם הקלואה.
3 מכינים את הסבלה פקאן: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים הכל פרט לביצה, עד ליצירת פירורים דקים. מוסיפים מעט מהביצה, ומערבבים רק עד שנוצר בצק. מרדדים בין שתי ניירות אפיה, ומקפיאים חצי שעה. חותכים לרצועות דקות בקוטר של שפת הכוס ואופים כ12-15 דקות עד להשחמה. כשמתקרר: אפשר לזלף צורת שפם עם שוקולד מומס.
4 קוצצים את שוקולד הדולסה. מגרדים מעט מהטונקה לתוך השמנת הראשונה ומביאים לסף רתיחה. שופכים על השוקולד הקצוץ ומערבבים ליצירת גנאש אחיד.
5 מקררים במקרר עד שמגיע מתחת ל-8 מעלות, ומקציפים יחד עם השמנת המתוקה השניה (40 גרם), עד לקבלת לקצפת יציבה.
6 מביאים שמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד הקצוץ. מקררים כשעתיים במקרר.
7 מרכיבים את הקינוח: מכניסים את הפרלין לתוך הויסקי, חצי בפנים חצי בחוץ. מזלפים על הוויסקי מסביב,, בצנתר חלק זילופים אחד לבן (קרם דולסה) אחד שחור (גנאש שוקולד), ומניחים מעל סבלה פקאן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.