יערות הגשם
שכבות של ביסקוויט שקדים, קרם גבינה, אגסים מקורמלים, שוקולד וגולת הכותרת: אצטרובל יפיפה של שוקולד, טופי ושקדים שיגנוב את ההצגה. יער בכוס
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרמל אגסים:
150 גרם סוכר
3 אגסים קלופים, מנוקים וחצויים
25 גרם חמאה
לקרם גבינה:
175 גרם שמנת מתוקה 38%
125 גרם גבינת שמנת
50 גרם אבקת סוכר
10 גרם מי זהר
גרידת לימון
לביסקוויט שקדים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כף חלב
100 גרם שקדים טחונים
105 גרם קמח לבן
20 גרם קורנפלור
חצי כפית אבקת אפייה
לאצטרובל שקדים ושוקולד ולרוטב טופי:
125 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
100 גרם חלב מרוכז
15 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
לרוטב טופי:
100 גרם סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה רותחת
10 גרם חמאה
לקרמל קקאו וכוסברה:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר דמררה
40 גרם שקדים טחונים
10 גרם פולי קקאו גרוסים
1 גרם כוסברה יבשה
קורט מלח
50 גרם קמח
אופן ההכנה:
1 קרמל אגסים: מכינים מהסוכר קרמל, זורקים פנימה חצאי אגסים, על כל אגס שמים חתיכת חמאה ומבשלים עד לריכוך.
2 קרם גבינה: מקציפים את כל המרכיבים, בהתחלה במהירות נמוכה (לערבוב) ואז בגבוהה, עד לקבלת מרקם יציב. מזלפים לתבנית סיליקון ומעבירים למקפיא ל-4 שעות.
3 ביסקוויט שקדים: מערבבים את החמאה, המלח, אבקת הסוכר, הווניל, החלב והשקדים במיקסר עם וו גיטרה לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאחיד. מרדדים, קורצים עיגולים בקוטר קטן מקוטר הכוס ואופים 12 דקות ב-165 מעלות או עד שמשחים.
4 אצטרובל שקדים ושוקולד: ממיסים את כל המרכיבים ומקררים להתייצבות. יוצרים כדורים ומקשטים אותם בשקדים פרוסים קלויים.
5 רוטב טופי: מכינים קרמל ויוצקים לתוכו את השמנת הרותחת. מצננים מעט ומוסיפים את החמאה.
6 קרמבל קקאו וכוסברה: מעבדים את כל החומרים לפירורים ואופים ב-170 מעלות 12-15 דקות.
7 מרכיבים את הקינוח: בתחתית הכוס מניחים ביסקוויט שקדים, עליו שופכים עם כף מעט קרם טופי. על הקרם מניחים את הקרם גבינה הקפוא ועליו עוד קצת טופי. בשני צדדים של הכוס מסדרים שני חצאי אגסים צמוד לדפנות. מניחים אצטרובל על קרם הגבינה, ומעל הכל מפזרים קראמבל קקאו וכוסברה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.