אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת 12

שישברק מתוק

את כיסוני השישברק ממולאים הבשר כמעט כולם כבר מכירים אבל קבלו שישברק לקינוח: הם ממולאים בתערובת מתוקה של תאנים ואגוזים ונחים בסירופ מתוק של חלב. נהייתם רעבים? גם אנחנו

מנאר זידאן | | פורסם 21/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

300 גרם תאנים

200 גרם אגוזי מלך

150 גרם שומשום קלוי

50 גרם סוכר

2 כוסות מים

רבע כוס ברנדי

לבצק:

1 כוס קמח

רבע כוס מים

קורט מלח

כפית שמן

לסירופ:

2 כוסות חלב

2 כפיות סוכר

1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

1 חותכים את התאנים לקוביות קטנות וקוצצים את האגוזים גס. מעבירים אותם יחד עם הסוכר, השומשום המים והברנדי ולסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מורידים מהאש ומשאירים בצד עד שיתקרר.

2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, המים, המלח והשמן ולשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד וחלק.

3 מרדדים את הבצק לעלה דק כמה שאפשר וקורצים ממנו עגולים קטנים באמצעות כוס זכוכית קטנה או חותכן עוגיות. 

4 מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית מהמילוי, סוגרים לצורת חצי עיגול, מהדקים את הקצוות ומקבלים סביב האצבע לצורה שדומה לטורטליני (אפשר גם להשאיר חצי עיגול אם לא מצליחים).

5 מביאים לרתיחה מעט מים בווק גדול, מסדרים את הכיסונים בסלסילת אידוי ומאדים אותם מעל הווק כ-10-15 דקות, עד שהבצק מוכן.

6 בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את החלב לרתיחה ומוסיפים הקורנפלור והסוכר. טורפים היטב עד שהרוטב מסמיך מעט ומורידים מהאש.

7 מגישים את המנה: בקעריות קטנות שמים את הכיסונים ושופכים מעליהם את הסירופ.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.