קינוח גבינה ומנגו
מוס גבינה עם בלונדיז מנגו וקולי מנגו, עם קישוט של שוקולד וריסוס של שוקולד צהוב. קינוח שהוא גם יפה, גם מקורי, גם שמח ומרענן ובעיקר - סופר טעים. שווה את ההשקעה
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבלונדיז מנגו:
150 גרם ביצים
140 גרם סוכר
50 גרם סוכר אינוורטי
100 גרם גבינת שמנת
2 גרם מלח
150 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
150 גרם חמאה מומסת ומצוננת
כפית משחת וניל
150 גרם מנגו טרי, חתוך לקוביות
לקולי מנגו:
150 גרם מנגו טרי
20 גרם סוכר
10 גרם קורנפלור
24 גרם מסת ג'לטין (4 גרם ג'לטין מושרה)
למוס גבינה:
300 מ"ל חלב
כפית משחת וניל
4 חלמונים
100 גרם סוכר
15 גרם קמח
25 ג גרם קורנפלור
500 גרם גבינה לבנה 9%
80 גרם מסת ג'לטין (14 גרם ג'לטין מושרה)
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
לקישוט:
200 גרם שוקולד לבן
אבקת צבע מאכל לשוקולד בצבע צהוב מסיס בשמן
לריסוס:
140 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאת קקאו
אבקת צבע מאכל לשוקולד בצבע צהוב מסיס בשמן
אופן ההכנה:
1 מתחילים מהבלונדיז: מניילנים רינג מרובע בגודל של 20 על 20 ס"מ ומדליקים תנור לחום של 160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר עם וו הקצפה ביצים, סוכרים ומלח לקצף קל. מוסיפים קמח, ואבקת שקדים ולבסוף את הגבינה, החמאה והווניל. מעבירים את הבלילה לרינג ומפזרים מעל קוביות מנגו. אופים 15-18 דקות.
3 מכינים קולי מנגו: טוחנים למחית את המנגו, מעבירים לקלחת ומחממים לחום גוף, כ-35 מעלות.
4 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקורנפלור ומוסיפים למסה שבקלחת. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הג'לטין.
5 יוצקים לתבנית 24 שקעים מסיליקון (קוטר 3.5 ס"מ גובה 0.5 ס"מ ותכולה של 10 מ"ל). מקפיאים.
6 מכינים מוס גבינה: מרתיחים בקלחת 300 מ"ל חלב עם כפית משחת וניל. בקערה נפרדת טורפים 4 חלמונים עם 100 גרם סוכר, 15 גרם קמח ו-25 גרם קורנפלור. שמים לב שאין גושים בבלילה.
7 עושים השוואת טמפרטורות בין החלב וחלמונים, מעבירים את החלמונים לקלחת וממשיכים לבשל תוך כדי טריפה עד לקבלת קרם סמיך. מוסיפים את הג'לטין וטורפים עד שהוא נמס לחלוטין.
8 מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה לצינון התערובת. אחרי דקה שתיים מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה.
9 מקציפים בנפרד 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 150 גרם סוכר לקצפת יציבה, ותוך כדי השוואת מרקמים מחברים בין המסות.
10 עוברים לקישוט: מטמפררים את השוקולד, משטחים על דף גיטרה, מחכים שיתקשה מעט וקורצים עיגולים. לאחר שהעיגול התקשה לחלוטין קורצים מתוכו עיגולים קטנים.
11 ממיסים את חמאת הקקאו והשוקולד הלבן, מוסיפים צבע מאכל, מעבירים למרססת.
12 מזלפים לתחתית התבנית מעט מהמוס, שמים אינסרט מנגו קפוא, ממשיכים לזלף עוד מהמוס ומשקיעים פנימה את הבסיס האפוי. מחזירים להקפאה. משחררים את העוגות מהתבנית. מרססים בשוקולד לבן צבוע בצהוב ומניחים מעל את קישוט השוקולד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.