עוגיות נוגטין
עוגיות נוגטין תמיד מזכירות לנו תכשיט יפה: עדינות עדינות, עם מילוי שיכול להגיע לרמה של ויטראז', וכמה שהן יפות - ככה הן גם טעימות: פריכות מושלמת בבסיס, טעמי שקדים במרכז. וההכנה? פחות מסובך ממה שחשבנו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגיות:
125 גרם חמאה, רכה
50 גרם אבקת סוכר
חצי כפית מחית וניל
קורט מלח
20 גרם חלבונים
150 גרם קמח
למילוי נוגטין:
100 גרם גלוקוז
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה, בקוביות
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
1 לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים וניל, מלח, חלבון וקמח בזה אחר זה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך.
2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר סולטן, ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 למילוי נוגטין: בסיר קטן מבשלים גלוקוזה, סוכר וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים שקדים פרוסים, מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהאש. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה ומעבירים להקפאה קצרה עד להתייצבות.
4 חותכים את הנוגטין לקוביות קטנות, ומניחים חתיכת נוגטין במרכז כל עוגייה. אופים כ-12 דקות להזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים