אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגיות נוגטין

עוגיות נוגטין תמיד מזכירות לנו תכשיט יפה: עדינות עדינות, עם מילוי שיכול להגיע לרמה של ויטראז', וכמה שהן יפות - ככה הן גם טעימות: פריכות מושלמת בבסיס, טעמי שקדים במרכז. וההכנה? פחות מסובך ממה שחשבנו

שי גולן וניצן קריבין | בייק אוף ישראל | פורסם 08/06/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגיות:

125 גרם חמאה, רכה

50 גרם אבקת סוכר

חצי כפית מחית וניל

קורט מלח

20 גרם חלבונים

150 גרם קמח

למילוי נוגטין:

100 גרם גלוקוז

100 גרם סוכר חום

100 גרם חמאה, בקוביות

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

1 לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים וניל, מלח, חלבון וקמח בזה אחר זה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך.

2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר סולטן, ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3 למילוי נוגטין: בסיר קטן מבשלים גלוקוזה, סוכר וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים שקדים פרוסים, מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהאש. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה ומעבירים להקפאה קצרה עד להתייצבות.

4 חותכים את הנוגטין לקוביות קטנות, ומניחים חתיכת נוגטין במרכז כל עוגייה. אופים כ-12 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים