עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז ואננס
אם עוד לא ניסיתם את השילוב המושלם בין שוקולד לאננס, זה בדיוק הזמן. עוגת מוס שוקולד עם בצק אגוזי לוז וג'לי אננס, שילוב טרופי מושחת ומושלם
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות -
מרכיבים :
לספוג:
60 גרם חלבוני ביצה
90 גרם סוכר
2 ביצים
70 גרם קמח
70 גרם סוכר
2 כפות קקאו
150 גרם אננס
לקומפוט אננס:
8 גרם פקטין NH
125 גרם סוכר
250 מחית אננס
140 גרם אננס טרי חתוך לקוביות
לדקואז:
2 חלבונים
55 גרם סוכר
50 גרם אגוזי לוז טחונים
55 גרם אבקת סוכר
לגלסאז':
80 גרם מים
8 גרם ג'לטין
200 גרם סוכר
200 גרם גלוקוזה
100 מ"ל מים
70 מ"ל חלב
80 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל צהוב
צבע מאכל לבן
300 גרם שוקולד לקישוט
למוס שוקולד:
60 גרם מים
8 גרם ג'לטין
150 גרם שוקולד מריר
600 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הספוג: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב. בקערה אחרת מערבבים את הביצים,הקמח,הסוכר והחמאה.
3. מקפלים את החלבון המוקצף לתערובת. מעבירים לרינג מרובע של 20 ס"מ ומכניסים לתנור ל-12-14 דקות.
4 מכינים קומפוט אננס: מערבבים את הסוכר והפקטין.
5 מחממים את המחית בסיר, מכניסים את הסוכר והפקטין ומביאים לרתיחה. שמים ברינג מרובע של 18 ס"מ ומפזרים אננס טרי חתוך לקוביות. מעבירים להקפאה.
6 מכינים דקואז אגוזי לוז: מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים במשך 5-6 דק עד שנוצר קצף יציב ומבריק. מקפלים את אבקת אגוזי הלוז ואת אבקת הסוכר לקצפת. מעבירים לרינג מרובע בקוטר 18 ס"מ ואופים 15 דקות.
7 מכינים מוס שוקולד: מערבבים את הג'לטין עם המים. מביאים לרתיחה 250 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה.
8. מערבבים את הג'לטין ביחד עם תערובת השוקולד ומקררים.
9 מקציפים את יתרת השמנת לקציפה רכה ומקפלים אל תערובת השוקולד.
10 מכינים את הגלסאז': מערבבים את הג'לטין עם המים. מביאים לרתיחה את הסוכר, הגלוקוזה והמים. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד הלבן וטורפים. מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים לערבב. מוסיפים את הג'לטין. שמים את התערובת בקנקן, מוסיפים את הצבע וטוחנים עם בלנדר מוט כ-5 דקות.
11 מכינים קישוט שוקולד : מטמפררים את השוקולד. מורחים אותו על שיש קפוא וחותכים עם שפכטל לצורת משולש ארוך. מקמרים אותו בצורת זיגזג ומניחים על העוגה.
12 מרכיבים את העוגה: מתחילים עם הספוג. מורחים עליו מעט מהמוס ומניחים את הדקואז לאחר מכן מורחים עוד מוס ומניחים את הדיסק של הקומפוט. מורחים עוד מוס, מיישרים ומקפיאים. לאחר הקפאה שופכים את הגלסאז ולבסוף מניחים את קישוט השוקולד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.