פלזייר סוכרה
עוגת הפלזייר סוכרה של פייר ארמה היא אחת העוגות המפורסמות שלו ותום יצחקי מבייק אוף הכין גרסה שלו עם מנגו ופיסטוק במקום שוקולד ואגוזי לוז. יש לכם חצי יום פנוי? קבלו פרוייקט
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לביסקוויט:
150 גרם חלבון
50 גרם סוכר
100 גרם אבקת פיסטוק
40 גרם אבקת שקדים
לקונפי מנגו:
400 גרם מחית מנגו
60 גרם סוכר
8 גרם פקטין
לקרמו מנגו:
3 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
100 גרם מחית מנגו
80 גרם שמנת מתוקה
40 חלמון
85 גרם סוכר
1 ביצה
35 גרם חמאה
לקרם מסקרפונה פיסטוק:
1.5 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
125 גרם שמנת מתוקה
125 גרם גבינת מסקרפונה
35 גרם סוכר
50 גרם מחית פיסטוק
דפי שוקולד מטומפררים בצבע צהוב מנגו
אופן ההכנה:
1 מכינים את הביסקוויט: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת השקדים ואבקת הפיסטוק.
3 משטחים את התערובת בתבנית 15 על 30 ס"מ ואופים כ-20 דקות בתנור.
4 מכינים את קונפי המנגו: מערבבים סוכר עם פקטין בסיר קטן. מוסיפים את מחית המנגו ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה.
5 משטחים את התערובת על הבצק האפוי.
6 מכינים את קרמו המנגו: משרים את הג'לטין במים לכ-10 דקות.
7 מערבבים מחית מנגו, ביצים וסוכר בסיר ומחממים ל-84 מעלות. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ומקררים ל-40 מעלות. מוסיפים חמאה רכה וטוחנים לקרם אחיד. מעבירים לשק זילוף.
8 מכינים קרם פיסטוק: משרים את הג'לטין במים כ-10 דקות.
9. מקציפים שמנת, מסקרפונה, מחית פיסטוק וסוכר לקצפת אחידה. נזהרים לא להקציף יותר מדי. מערבבים עם הג'לטין לקרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף.
10 מרכיבים את העוגה: מעל הביסקוויט והמנגו שמים דף שוקולד לבן. מזלפים מעל קרמו מנגו, מניחים עוד דף שוקולד, מזלפים קרם פיסטוק ומניחים מעל עוד דף שוקולד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.