אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת 12

פלזייר סוכרה

עוגת הפלזייר סוכרה של פייר ארמה היא אחת העוגות המפורסמות שלו ותום יצחקי מבייק אוף הכין גרסה שלו עם מנגו ופיסטוק במקום שוקולד ואגוזי לוז. יש לכם חצי יום פנוי? קבלו פרוייקט

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לביסקוויט:

150 גרם חלבון

50 גרם סוכר

100 גרם אבקת פיסטוק

40 גרם אבקת שקדים

לקונפי מנגו:

400 גרם מחית מנגו

60 גרם סוכר

8 גרם פקטין

לקרמו מנגו:

3 גרם ג'לטין

10 מ"ל מים

100 גרם מחית מנגו

80 גרם שמנת מתוקה

40 חלמון

85 גרם סוכר

1 ביצה

35 גרם חמאה

לקרם מסקרפונה פיסטוק:

1.5 גרם ג'לטין

10 מ"ל מים

125 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

35 גרם סוכר

50 גרם מחית פיסטוק

דפי שוקולד מטומפררים בצבע צהוב מנגו

אופן ההכנה:

1 מכינים את הביסקוויט: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה את אבקת השקדים ואבקת הפיסטוק.

3 משטחים את התערובת בתבנית 15 על 30 ס"מ ואופים כ-20 דקות בתנור.

4 מכינים את קונפי המנגו: מערבבים סוכר עם פקטין בסיר קטן. מוסיפים את מחית המנגו ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה.

5 משטחים את התערובת על הבצק האפוי.

6 מכינים את קרמו המנגו: משרים את הג'לטין במים לכ-10 דקות.

7 מערבבים מחית מנגו, ביצים וסוכר בסיר ומחממים ל-84 מעלות. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים ומקררים ל-40 מעלות. מוסיפים חמאה רכה וטוחנים לקרם אחיד. מעבירים לשק זילוף.

8 מכינים קרם פיסטוק: משרים את הג'לטין במים כ-10 דקות. 

9. מקציפים שמנת, מסקרפונה, מחית פיסטוק וסוכר לקצפת אחידה. נזהרים לא להקציף יותר מדי. מערבבים עם הג'לטין לקרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף.

10 מרכיבים את העוגה: מעל הביסקוויט והמנגו שמים דף שוקולד לבן. מזלפים מעל קרמו מנגו, מניחים עוד דף שוקולד, מזלפים קרם פיסטוק ומניחים מעל עוד דף שוקולד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.