אוכל
צילום׃ דניאל בר און, בייק אוף ישראל

עוגת שוקולד, מרשמלו ופצפוצי אורז

מצד אחד אתם רוצים עוגה שהילדים יאהבו, מצד שני - אתם רוצים קצת יותר מסתם שוקולד: הנה פתרון מושלם לעוגה יפה ומושקעת עם ממתק מרשמלו ופצפוצי אורז שכולם, אבל כו-לם, אוהבים

הרצל ברזילי ושלי שוורץ | בייק אוף ישראל | פורסם 07/03/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד:

9 ביצים

240 גרם סוכר

20 גרם סוכר וניל

220 גרם שוקולד מריר

60 גרם חמאה מומסת

2 כפות ליקר

125 גרם קמח

35 גרם קקאו

לקישוט:

200 גרם מרשמלו

40 גרם חמאה

500 גרם פיצוצי אורז

אופן ההכנה:

1 העוגה: מקציפים את החלמונים עם שליש מכמות הסוכר וסוכר הווניל עד להיווצרות קצף בהיר ותפוח. במקביל ממיסים את השוקולד, כדי שיספיק להתקרר מעט.

2 מוסיפים לחלמונים לסירוגין את השוקולד המומס והחמאה המומסת והליקר.

3 מערבבים את הקמח והקקאו בקערה נפרדת.

4 מוסיפים שליש מתערובת הקמח לחלמונים.

5 מקציפים את החלבונים עם שאר כמות הסוכר לקצף גמיש וכמעט יציב.

6 מקפלים חצי מקצף החלבונים לתערובת הראשונה ומוסיפים לה את שאר תערובת הקמח.

7 מוסיפים את שאר החלבונים לבלילה בתנועות קיפול עדינות.

8 מעבירים לתבנית ואופים כ-55 דקות ב-175 מעלות.

9 מכינים את ממתק המרשמלו: מחממים את המרשמלו עם החמאה ומוסיפים את פצפוצי האורז.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.