עוגת שוקולד, מרשמלו ופצפוצי אורז
מצד אחד אתם רוצים עוגה שהילדים יאהבו, מצד שני - אתם רוצים קצת יותר מסתם שוקולד: הנה פתרון מושלם לעוגה יפה ומושקעת עם ממתק מרשמלו ופצפוצי אורז שכולם, אבל כו-לם, אוהבים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת שוקולד:
9 ביצים
240 גרם סוכר
20 גרם סוכר וניל
220 גרם שוקולד מריר
60 גרם חמאה מומסת
2 כפות ליקר
125 גרם קמח
35 גרם קקאו
לקישוט:
200 גרם מרשמלו
40 גרם חמאה
500 גרם פיצוצי אורז
אופן ההכנה:
1 העוגה: מקציפים את החלמונים עם שליש מכמות הסוכר וסוכר הווניל עד להיווצרות קצף בהיר ותפוח. במקביל ממיסים את השוקולד, כדי שיספיק להתקרר מעט.
2 מוסיפים לחלמונים לסירוגין את השוקולד המומס והחמאה המומסת והליקר.
3 מערבבים את הקמח והקקאו בקערה נפרדת.
4 מוסיפים שליש מתערובת הקמח לחלמונים.
5 מקציפים את החלבונים עם שאר כמות הסוכר לקצף גמיש וכמעט יציב.
6 מקפלים חצי מקצף החלבונים לתערובת הראשונה ומוסיפים לה את שאר תערובת הקמח.
7 מוסיפים את שאר החלבונים לבלילה בתנועות קיפול עדינות.
8 מעבירים לתבנית ואופים כ-55 דקות ב-175 מעלות.
9 מכינים את ממתק המרשמלו: מחממים את המרשמלו עם החמאה ומוסיפים את פצפוצי האורז.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.