אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סבלה ברטון עם פירות קיץ

העוגה הכי קיצית וכיפית שיש: בצק סבלה ברטון צרפתי ופריך במיוחד עם פירות קיץ ומלבי הדרים מעליו. גם חגיגי וגם טעים

סמדר שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר

אבקת סלק ופירות יער לפי הטעם

50 גרם חלמונים

200 גרם קמח

15 גרם אבקת אפייה

2 גרם מלח פלור דה סל

לקרמו פטל:

120 גרם מחית פטל

40 גרם שמנת מתוקה

30 גרם סוכר

5 גרם קורנפלור

2 גרם פקטין NH

לקרם מלבי:

180 גרם חלב

80 גרם שמנת מתוקה

70 גרם סוכר

35 גרם קורנפלור

180 גרם חלב

כפית משחת תפוז טבעית או גרידת תפוז או גרידת לימון

כף מי ורדים

לקולי פטל:

100 גרם מחת פטל

30 גרם סוכר

13 גרם מסת ג'לטין

חופן פטל טרי

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר. מוסיפים את אבקת הסלק ופירות היער לקבלת צבע סגלגל. מוסיפים חלמונים ומערבלים לתערובת אחידה.

3 מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבלים רק עד שאחיד. מעבירים לשני רינגים בקוטר 22 ס"מ ואופים 20-30 דקות להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.

4 מכינים קרמו פטל: מחממים בסיר קטן מחית פטל עם שמנת מתוקה. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, הקורנפלור והפקטין ומוסיפים באיטיות לסיר. טוחנים בבלנדר מוט ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כדקה. מעבירים למד ליטר, מוסיפים חמאה וג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט. מעבירים לתבנית בצורת קאנלים ומקפיאים. 

5 מכינים קרם מלבי: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים קורנפלור וסוכר, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים גרידה ומי ורדים ומערבבים. מסירים מהאש ומקררים.

6 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים לקרם המלבי. מקררים ומעבירים לשף זילוף.

7 מכינים קולי פטל: מחממים בסיר קטן את מחית הפטל ואת הסוכר. מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט. מקררים ל-30 מעלות וממלאים את הפטל הטרי בתערובת.

8 מרכיבים את העוגה. על דסקית הבצק מסדרים את הקנאלים של הפטל, מזלפים מלבי ומסדרים פטל ממולא בקולי.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.