סבלה ברטון עם פירות קיץ
העוגה הכי קיצית וכיפית שיש: בצק סבלה ברטון צרפתי ופריך במיוחד עם פירות קיץ ומלבי הדרים מעליו. גם חגיגי וגם טעים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
אבקת סלק ופירות יער לפי הטעם
50 גרם חלמונים
200 גרם קמח
15 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח פלור דה סל
לקרמו פטל:
120 גרם מחית פטל
40 גרם שמנת מתוקה
30 גרם סוכר
5 גרם קורנפלור
2 גרם פקטין NH
לקרם מלבי:
180 גרם חלב
80 גרם שמנת מתוקה
70 גרם סוכר
35 גרם קורנפלור
180 גרם חלב
כפית משחת תפוז טבעית או גרידת תפוז או גרידת לימון
כף מי ורדים
לקולי פטל:
100 גרם מחת פטל
30 גרם סוכר
13 גרם מסת ג'לטין
חופן פטל טרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר. מוסיפים את אבקת הסלק ופירות היער לקבלת צבע סגלגל. מוסיפים חלמונים ומערבלים לתערובת אחידה.
3 מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבלים רק עד שאחיד. מעבירים לשני רינגים בקוטר 22 ס"מ ואופים 20-30 דקות להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
4 מכינים קרמו פטל: מחממים בסיר קטן מחית פטל עם שמנת מתוקה. בקערה נפרדת טורפים את הסוכר, הקורנפלור והפקטין ומוסיפים באיטיות לסיר. טוחנים בבלנדר מוט ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כדקה. מעבירים למד ליטר, מוסיפים חמאה וג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט. מעבירים לתבנית בצורת קאנלים ומקפיאים.
5 מכינים קרם מלבי: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים קורנפלור וסוכר, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים גרידה ומי ורדים ומערבבים. מסירים מהאש ומקררים.
6 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים לקרם המלבי. מקררים ומעבירים לשף זילוף.
7 מכינים קולי פטל: מחממים בסיר קטן את מחית הפטל ואת הסוכר. מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט. מקררים ל-30 מעלות וממלאים את הפטל הטרי בתערובת.
8 מרכיבים את העוגה. על דסקית הבצק מסדרים את הקנאלים של הפטל, מזלפים מלבי ומסדרים פטל ממולא בקולי.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.