אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מוס וניל עם שזיפים והל

הקינוח האישי שהכין תום בגמר של בייק אוף משלב טעמים לא שגרתיים של שזיפים, דבש, וניל והל בקינוח מושקע ויפה במיוחד

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 07/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק שקדים:

100 אבקת שקדים

150 גרם ביצים

120 גרם סוכר

100 גרם חמאה

30 גרם קורנפלור

לקרם שזיפים:

200 גרם מחית שזיף

300 מ"ל שמנת

180 גרם ביצה

120 גרם סוכר

100 גרם חמאה

8 גרם ג'לטין מושרה ב-30 מ"ל מים

לקונפי שזיפים:

200 גרם מחית שזיף

20 גרם סוכר

6 גרם פקטין

למוס הל, וניל ודבש:

500 מ"ל שמנת

250 גרם שוקולד לבן

40 גרם דבש

קורט הל

כפית וניל

7 גרם ג'לטין

לציפוי שוקולד לבן:

300 גרם שוקולד

200 גרם חמאת קקאו

100 גרם שקדים גרוסים

אופן ההכנה:

1 מכינים את ביסקוויט השקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים במיקסר את אבקת השקדים, הביצים, הסוכר, החמאה והקורנפלור. יוצקים לרינג עגול ואופים כ-20 דקות.

3 מכינים את קרם השזיף: מבשלים בסיר קטן את מחית השזיף, השמנת, הביצים, הסוכר והחמאה עד ל-82 מעלות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים לתבניות חצי עיגול ומקפיאים

4 מכינים קונפי שזיף: בסיר קטן מבשלים את מחית השזיף, הסוכר והפקטין עד לרתיחה.

5 מכינים מוס הל, וניל ודבש: מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת, עם הדבש והתבלינים. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן בקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה. 

6 את שאר השמנת מקציפים לקצף רך ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד הלבן. מעבירים לתבניות חצי עיגול ומקפיאים

7 לציפוי השוקולד הלבן: ממיסים יחד את השוקולד, חמאת הקקאו והשקדים הגרוסים. כשהתערובת מתקררת ל-35 מעלות יוצרים צורות לקישוט

8 מרכיבים את הקינוח: מחברים בין שני חצאי העיגול, אחד של קרם שזיף ואחד של מוס הל, עם הקונפי שידביק אותם. מפזרים קוקוס לקישוט ומקשטים עם השוקולד הלבן.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.