מוס וניל עם שזיפים והל
הקינוח האישי שהכין תום בגמר של בייק אוף משלב טעמים לא שגרתיים של שזיפים, דבש, וניל והל בקינוח מושקע ויפה במיוחד
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק שקדים:
100 אבקת שקדים
150 גרם ביצים
120 גרם סוכר
100 גרם חמאה
30 גרם קורנפלור
לקרם שזיפים:
200 גרם מחית שזיף
300 מ"ל שמנת
180 גרם ביצה
120 גרם סוכר
100 גרם חמאה
8 גרם ג'לטין מושרה ב-30 מ"ל מים
לקונפי שזיפים:
200 גרם מחית שזיף
20 גרם סוכר
6 גרם פקטין
למוס הל, וניל ודבש:
500 מ"ל שמנת
250 גרם שוקולד לבן
40 גרם דבש
קורט הל
כפית וניל
7 גרם ג'לטין
לציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד
200 גרם חמאת קקאו
100 גרם שקדים גרוסים
אופן ההכנה:
1 מכינים את ביסקוויט השקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים במיקסר את אבקת השקדים, הביצים, הסוכר, החמאה והקורנפלור. יוצקים לרינג עגול ואופים כ-20 דקות.
3 מכינים את קרם השזיף: מבשלים בסיר קטן את מחית השזיף, השמנת, הביצים, הסוכר והחמאה עד ל-82 מעלות. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים לתבניות חצי עיגול ומקפיאים
4 מכינים קונפי שזיף: בסיר קטן מבשלים את מחית השזיף, הסוכר והפקטין עד לרתיחה.
5 מכינים מוס הל, וניל ודבש: מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת, עם הדבש והתבלינים. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שנמס. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן בקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה.
6 את שאר השמנת מקציפים לקצף רך ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד הלבן. מעבירים לתבניות חצי עיגול ומקפיאים
7 לציפוי השוקולד הלבן: ממיסים יחד את השוקולד, חמאת הקקאו והשקדים הגרוסים. כשהתערובת מתקררת ל-35 מעלות יוצרים צורות לקישוט
8 מרכיבים את הקינוח: מחברים בין שני חצאי העיגול, אחד של קרם שזיף ואחד של מוס הל, עם הקונפי שידביק אותם. מפזרים קוקוס לקישוט ומקשטים עם השוקולד הלבן.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.