אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, בייק אוף ישראל

קרמבו דני

מתכון לקרמבו עם קרם וניל נהדר ובסיס קראנצי אבל הקטע האמיתי פה הוא בכלל הציפוי: ציפוי דקיק של שכבת מרציפן עדין בניחוח שקדים משגע, מצופה באבקת קקאו. כן, הבנתם נכון - קרמבו בלי ציפוי שוקולד. נסו בעצמכם!

| בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/16 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

4 ביצים

180 גרם סוכר

80 גרם קמח תפוחי אדמה

רבע כפית מלח

3 גרם אבקת אפייה

1 כפית תמצית ווניל

לקרם וניל:

500 גרם חלב

רבע כפית ווניל

75 גרם סוכר

6 יחידות חלמונים (רצוי מביצי חופש)

30 גרם קורנפלור

4 גרם ג'לטין

לקצפת:

400 גרם שמנת מתוקה

70 גרם סוכר

קורט ווניל

לכיסוי מרציפן:

100 גרם מרציפן

אבקת קקאו

לסירופ:

200 מ"ל מים

150 גרם סוכר

חצי מקל ווניל

קליפה מחצי לימון

קליפה מחצי תפוז

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: מפרידים את הביצים, מקציפים חלבונים וסוכר למרנג יציב ומערבבים בעדינות את החלמונים לתוך המרנג. מקפלים את קמח תפוחי האדמה, המלח, אבקת האפייה והווניל לתערובת המרנג. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק מספר 14 ומזלפים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות ובסיום מוציאים לצינון.

2 מכינים קרם וניל: בסיר מביאים לרתיחה חלב, וניל וסוכר. בקערה מערבבים חלמונים מביצי החופש וקורנפלור עם מטרפה (ביצי חופש יעניקו צבע צהוב לקרם). מכינים קרם פטיסייר משתי התערובות תוך השוואת טמפרטורות ומקררים במקרר. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר חלק 14 ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.

3 מכינים קצפת: מקציפים את השמנת, הסוכר והווניל עד לקבלת קצפת. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנטר חלק 14, ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.

4 מרדדים את המרציפן לעלה דק בעובי של 2 מ"מ.

5 לסירופ: מבשלים את כל המרכיבים יחדיו עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות נוספות. 

6 הרכבת הקרמבו: מספיגים את תחתית הקרמבו בסירופ בעזרת מברשת אפייה (כאשר התחתית קרה והסירופ חמים). קורצים מהתחתית 2 עיגולים: עיגול 1 - קוטר 5 ס"מ, עיגול 2 - קוטר 4 ס"מ. 7. מזלפים מעל התחתית בקוטר 5 ס"מ שכבה של קרם פטיסייר בעובי של 1 וחצי - 2 ס"מ. מניחים מעל הקרם פטיסייר תחתית בקוטר 4 ס"מ. מזלפים מעל התחתית הנוספת קצפת וסוגרים את הזילוף בצורת קרמבו. מקפיאים.

8 כאשר הקרמבו קפוא מוציאים אותו ומניחים מעליו דף מרודד דק של מרציפן, כך שיכסה את כל הקרמבו, ומפדרים בקקאו עד כיסוי מלא.

*שכתוב המתכון: מאיה רביבו