צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מימוזה - עוגייה מלוחה עם קרם גבינה וסלמון
הפינגר פוד המושלם: עוגית פריכה ומלוחה עם קרם גבינה וסלמון מעושן. אי אפשר להפסיק לאכול מהן, ואפילו לא קשה להכין אותן
סמדר שחר ואור שפיץ | בייק אוף ישראל
| פורסם 16/04/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
220 גרם חמאה
50 גרם סוכר
חופן פרמזן מגורדת
2 גרם מלח
200 גרם קמח
80 גרם קורנפלור
לקרם:
100 גרם מסקרפונה
100 גרם גבינת שמנת
2 שיני שום כתושות (אפשר גם יותר)
לקישוט:
סלמון מעושן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הפרמזן, המלח, הקמח והקורנפלור לפרורי בצק. משטחים על גבי רינגים מרובים בגודל 4 על 4 ס"מ ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק משחים.
3 מכינים את המלית: מערבבים היטב את המסקרפונה, גבינת השמנת והשום הכתוש ומעבירים לשף זילוף.
4 מזלפים את הקרם על הבצק האפוי ומקשטים בחתיכת סלמון מעושן קטנה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.