אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

רולדת יוזו, תות ופטל

אם אתם אוהבים עוגות חמצמצות, הרולדה של תום מבייק אוף צריכה להיות העוגה הבאה שלכם. בצק רך עם קרמים בטעמי יוזו, תות ופטל מרעננים במיוחד בעוגה עם מראה חגיגי

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק רולדה:

100 גרם ביצים

20 גרם חלמון

20 גרם חלבונים

100 גרם סוכר

85 גרם קמח

לקונפי פטל תות:

200 מחית תות

200 מחית פטל

155 סוכר

4 גרם פקטין

לקרם יוזו:

4 גרם ג'לטין

20 מ"ל מים

300 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם מסקרפונה

95 גרם סוכר

30 גרם מחית יוזו

 

אופן ההכנה:

1 מכינים את בצק הרולדה: מחממים תנור ל-170 מעלות

2. מקצפים את הביצים, החלמונים וחצי מכמות הסוכר. מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר. מקלפים את התערובות יחד לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים על תבנית תנור ואופים כ-12 דקות.

3 מכינים קונפי פטל: מבשלים את כל מרכיבי הקונפים עד לרתיחה. מורידים מהאש ומקררים.

4 מכינים קרם יוזו: מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10 דקות.

5 מקציפים יחד את המסקרפונה עם הסוכר ומחית היוזו. ממיסים את הג'לטין לכמה שניות במיקרו ומערבבים לתוך התערובת. מקררים מעט.

6 מרכיבים את העוגה. פורסים את העוגה לפרוסות בגובה שבו נרצה את העוגה. מורחים עליהן את קרם היוזו ואת קונפי הפטל בשכבות דקות ומסדרי את פרוסות העוגה במעגל לצורת רולדה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.