אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

רולדת פירות הדר

במיוחד לכבוד סופו של החורף, קבלו עוגת רולדה עסיסית עם שילוב טעמים של תפוז, קלמנטינה ולימון יחד עם שוקולד לבן. הכי שחיתות מרעננת

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 09/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס:

8 ביצים

240 גרם סוכר

160 גרם קמח

60 גרם חמאה

40 גרם שקדים טחונים

גרידה מתפוז אחד

גרידה מלימון אחד

צבע מאכל צהוב

צבע מאכל כתום

ג'לי פירות הדר

520 גרם מחית תפוז, לימון וקלמנטינה

120 גרם סוכר אינוורטי

80 גרם סוכר

44 גרם קורנפלור

70 מ"ל מים

14 גרם מסת ג'לטין

לקרם דיפלומט וניל ושוקולד לבן:

480 מ"ל חלב

1 מקל וניל

7 חלמונים

125 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

20 גרם קמח

100 גרם חמאה רכה

100 גרם שמנת מתוקה מוקפצת לקצפת

100 גרם שוקולד לבן

לשנטילי וניל:

500 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם אבקת סוכר

20 גרם פודינג וניל

חצי מקל וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים את בסיס הרולדה: מפרידים את הביצים. את החלבון מקציפים עם הסוכר לקבלת מרנג יציב. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם החמאה המומסת וגרידות הפרי. מאחדים את המסות ומקפלים לתוכן את הקמח ואבקת השקדים. מחלקים לקערות ולצבוע בצבעי מאכל לפי הדוגמא שרוצים.

2 מחממים תנור ל-160 מעלות. את התערובות המוכנות והצבועות מזלפים בצורת כתמים בגוונים שונים על תבנית אפייה ואופים כ-12 דקות.

3 מכינים ג'לי פירות הדר: מערבבים את המים והג'לטין וממתינים כמה דקות עד שכל המים נספגים.  מביאים לרתיחה את מחיות הפרי עם הסוכר האינוורטי. בנפרד מערבבים קורנפלור עם סוכר ומוסיפים לתערובת המחיות החמה. מבשלים עד לרתיחה קלה ומוסיפים פנימה את מסת הג'לטין. מצננים היטב את התערובת.

4 מכינים קרם דיפלומט וניל עם שוקולד לבן: מערבבים חלמונים עם הסוכר, הקורנפלור והקמח. בסיר נפרד מביאים לרתיחה חלב עם מקל וניל. תוך ערבוב מתמיד מוסיפים את החלב החם לתערובת הביצים בזרם דק להשוואת טמפרטורות.

5 מבשלים את הקרם עד להסמכה. כשהקרם מוכן מכניסים לתוכו חמאה ומערבבים. לאחר הטמעת החמאה מסננים את הקרם ומוסיפים אליו את השוקולד הלבן. מערבבים היטב.

6. מקררים את הקרם לגמרי מספר שעות במקרר. כשהוא קר, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים לתוך הקרם.

7 מכינים שנטילי וניל: מקציפים את כל מרכיבי השנטילי לקצפת יציבה.

8. הרכבה: על הרולדה מורחים את הג'לי ומזלפים פסים של השנטילי והדיפלומט. מגלגלים את הרולדה ומייצבים אותה במקרר או במקפיא. לאחר הייצוב מעבירים את הרולדה למגש, מזלפים עליה את שאריות הקרמים ומקשטים בשוקולד לבן.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.