עוגת וניל, מנגו ופירות אדומים
מה אין בעוגת השבת שהכין תום יצחקי בבייק אוף? ביסקוויט פריך, קרם וניל, קרם מנגו ופסיפלורה וקונפי פירות אדומים בין השאר. מחפשים את העוגה הכי מרשימה שיש? מצאתם אותה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדקואז:
100 גרם חלבונים
40 גרם סוכר
105 גרם אבקת סוכר
110 גרם אבקת שקדים
לקרמו מנגו ופסיפלורה:
100 גרם מחית פסיפלורה
80 גרם מחית מנגו
40 גרם חלב
60 גרם שמנצ
70 גרם חמאה
75 גרם סוכר
3 גרם ג'לטין
לקונפי תות ופטל:
130 גרם מחית פטל
120 גרם מחית תות
6 גרם פקטין רברסלי
70 גרם סוכר
למוס וניל:
3 גרם ג'לטין
10 גרם מים
300 גרם שמנת
200 גרם מסקרפונה
1 כפית וניל
135 גרם סוכר
לריסוס:
200 גרם שוקולד לבן
200 גרם חמאת קקאו
צבע מאכל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים חלבונים וסוכר לקצף רך. מקפלים פנימה אבקת השקדים ואבקת הסוכר. מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 16 ס"מ ואופים כ-20 דקות.
3 מכינים קרמו מנגו ופסיפלורה: מבשלים יחד את מחית הפסיפלורה, מחית המנגו, החלב, השמנת, החמאה והסוכר. כשהתערובת מגיעה ל-84 מעלות מוסיפים את הג'לטין ומערבבים. מעבירים לרינג בקוטר 16 ס"מ ומקפיאים.
4 מכינים קונפי תות ופטל: מבשלים את מחית הפטל והתות עד ל-45 מעלות. מערבבים סוכר ופקטין וטורפים לתערובת המחיות. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מעבירים לרינג בקוטר 16 ס"מ ומעבירים להקפאה.
5 מכינים את מוס הוניל: מערבבים את הג'לטין והמים ומשרים ל-10 דקות. מחממים כ-10 שניות במיקרול עד שהג'לטין נמס
6 מקציפים מסקרפונה, וניל וסוכר לקצפת רכה. מוסיפים מסקרפונה באיטיות ומקציפים לקרם רק ומעט נוזלי. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים.
7 מרכיבים את העוגה : שמים במרכז רינג בקוטר 18 ס"מ את הדקואז. מניחים מעליו את שכבות הקונפי והקרמו הקפואות. ממלאים את הרינג במוס הוניל ומעבירים להקפאה.
8 מכינים את הריסוס: ממיסים בסיר חמאת קקאו ושופכים על השוקולד. מוסיפים צבע מאכל וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה. כשהמסה בטמפרטורת 40 מעלות מעבירים לאקדח ריסוס ומרססים על העוגה הקפואה. אפשר לקשות בנרות משוקולד לבן.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.