אוכל
צילום׃ בייק אוף ישראל

מוס קוקוס עם קומפוט מנגו

כיף של קינוח שכבות בכוס: מוס קוקוס, קומפוט מגגו, קציפת פסיפלורה קלילה, קראמבל בצק פריך - ומעל כל האושר המתוק הזה טוויסט חצוף של צ'ילי חריף, שעושה את העבודה

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן | בייק אוף ישראל | פורסם 14/03/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקומפוט מנגו:

100 גרם מחית מנגו

40 גרם סוכר

חצי צ'ילי אדום טרי, חתוך קטן

2 יחידות מנגו טרי, חתוך לקוביות

למוס קוקוס:

50 גרם סוכר

26 גרם חלבון

135 גרם מחית (מחית ולא חלב!) קוקוס

3.5 גרם ג'לטין

135 גרם שמנת מתוקה

לקציפת פסיפלורה:

125 גרם מחית פסיפלורה

20 גרם סוכר

20 גרם מים

2.5 גרם ג'לטין

לקראמבל בצק פריך:

175 גרם קמח

4 כפות אבקת סוכר

חצי כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 חלמונים

לקישוט:

1 מנגו

1 צ'ילי

שבבי קוקוס טרי, ואם אין – קוקוס יבש

אופן ההכנה:

1 קומפוט מנגו: מחממים בסיר מחית מנגו, סוכר וצ'ילי, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות המנגו. מצננים.

2 מוס קוקוס: מקציפים סוכר וחלבון למרנג. מחממים מחית קוקוס, ומעבירים מעט ממנה למרנג לצורך השוואת טמפרטורות. מקפלים את כל המרנג למחית. מוסיפים ג'לטין מומס. מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת.

3 פסיפלורה מוקצפת: מרתיחים את המחית עם הסוכר והמים, מוסיפים את הג'לטין ומקררים. לפני ההגשה מקציפים במיקסר.

4 קרמבל בצק פריך: מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ולבסוף את החלמונים. אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות עד שמזהיב, ושוברים לשברי עוגיות.

5 מסדרים בכוס נמוכה (של וויסקי) קוביות מנגו, מעליהן מוס קוקוס ומעל קציפת פסיפלורה ושברי עוגיות. מקשטים בצ'ילי.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.