מוס קוקוס עם קומפוט מנגו
כיף של קינוח שכבות בכוס: מוס קוקוס, קומפוט מגגו, קציפת פסיפלורה קלילה, קראמבל בצק פריך - ומעל כל האושר המתוק הזה טוויסט חצוף של צ'ילי חריף, שעושה את העבודה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקומפוט מנגו:
100 גרם מחית מנגו
40 גרם סוכר
חצי צ'ילי אדום טרי, חתוך קטן
2 יחידות מנגו טרי, חתוך לקוביות
למוס קוקוס:
50 גרם סוכר
26 גרם חלבון
135 גרם מחית (מחית ולא חלב!) קוקוס
3.5 גרם ג'לטין
135 גרם שמנת מתוקה
לקציפת פסיפלורה:
125 גרם מחית פסיפלורה
20 גרם סוכר
20 גרם מים
2.5 גרם ג'לטין
לקראמבל בצק פריך:
175 גרם קמח
4 כפות אבקת סוכר
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
לקישוט:
1 מנגו
1 צ'ילי
שבבי קוקוס טרי, ואם אין – קוקוס יבש
אופן ההכנה:
1 קומפוט מנגו: מחממים בסיר מחית מנגו, סוכר וצ'ילי, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות המנגו. מצננים.
2 מוס קוקוס: מקציפים סוכר וחלבון למרנג. מחממים מחית קוקוס, ומעבירים מעט ממנה למרנג לצורך השוואת טמפרטורות. מקפלים את כל המרנג למחית. מוסיפים ג'לטין מומס. מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת.
3 פסיפלורה מוקצפת: מרתיחים את המחית עם הסוכר והמים, מוסיפים את הג'לטין ומקררים. לפני ההגשה מקציפים במיקסר.
4 קרמבל בצק פריך: מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ולבסוף את החלמונים. אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות עד שמזהיב, ושוברים לשברי עוגיות.
5 מסדרים בכוס נמוכה (של וויסקי) קוביות מנגו, מעליהן מוס קוקוס ומעל קציפת פסיפלורה ושברי עוגיות. מקשטים בצ'ילי.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.