עוגת מוס שוקולד לבן וברנדי עם שקדים, פירות יער וסיגליות
אנחנו אוהבים את הטעם המיוחד של עלי הסיגליות והעוגה המושקעת הזו משלבת אותם עם פירות יער, שקדים ושוקולד לבן בדרך מושלמת במיוחד
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לספוג:
חצי כוס סוכר
2 ביצים
60 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן
2 כפות קמח
100 גרם אגוזי לוז
מוס שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
5 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים קרים
200 מ"ל שמנת
110 גרם סוכר
120 גרם ביצים
140 מ"ל שמנת
30 מ"ל ברנדי
חצי כפית וניל
לדקואז שקדים:
100 שבבי שקדים
50 גרם סוכר
125 חלבונים
100 גרם אבקת סוכר
קרמו בריולט:
280 גרם מחית בריולט (פירות יער וסיגליות)
8 גרם קורנפלור
3 גרם פקטין NH
80 גרם סוכר
80 גרם חמאה
לגלייז:
200 גרם שוקולד לבן
19 מ"ל שמן קנולה
4 גרם ג'לטין
24 מ"ל מים קרים
150 מ"ל שמנת מתוקה
צבע מאכל סגול
31 מ"ל מים
אופן ההכנה:
1 מכינים את ספוג השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 ממיסים במיקרו חמאה, רבע כוס סוכר ושוקולד. במקביל מקציפים ביצים עם רבע כוס סוכר. מקפלים את השוקולד לקציפת הביצים. מקפלים פנימה את השמן, השקדים והקמח. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ואופים 20 דקות.
3 מכינים מוס שוקולד לבן: מערבבים גלטין ומים קרים ומניחים בצד. בקערה טורפים ביצים וסוכר.
4 מביאים לסף רתיחה את 140 מ"ל השמנת ותמצית הוניל, עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים ומבשלים עד 82 מעלות. מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. שופכים את התערובת על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים ברנדי וטוחנים.
6 מקציפים את 200 מ"ל השמנת המתוקה לקצפת במרקם מוס ומקפלים לתערובת.
7 מכינים דקואז שקדים: מקציפים חלבונים וסוכר. מקפלים פנימה שבבי שקדים ואבקת סוכר. מעבירים לרינג בקוטר 18 ס"מ ואופים כ-12 דקות, מצננים.
8 מכינים קרמו בריולט: מחממים מחית בריולט. מערבבים פקטין ,קורנפלור וסוכר ומוסיפים למחית. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש, וכשהתקרר ל-40 מעלות מוסיפים חמאה וטוחנים למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. מעבירים לרינג גליל ולהקפאה.
9 מכינים את הגלייז: מערבבים ג'לטין ומים קרים ומניחים בצד. מביאים שמנת לסף רתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. שופכים על השוקולד וטוחנים עם בלנדר מוט, מוסיפים שמן ומים וצבע וטוחנים למרקם חלק.
10 מכינים את הקישוט: מטמפררים את השוקולד המריר ויוצרים ממנו דסקיות.
11 מרכיבים את העוגה: מניחים ברינג את הדקואז. מעליו מזלפים חלק מהמוס. שמים את הספוג ומזלפים עוד מוס. מוסיפים את הקרמו ומוסיפים את שאר המוס. מיישרים ומעבירים להקפאה. שופכים את הגלייז על העוגה הקפואה ומקשטים בשוקולד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.