עוגת תפוח ירוק
מחפשים את הקינוח הכי מרשים שיש? את עוגת התפוח של תום יצחקי מבייק אוף אף אחד לא ישכח, היא נראית בדיוק כמו תפוח ירוק אמיתי
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקונפי תפוח:
300 גרם מחית תפוח ירוק
50 גרם סוכר
6 גרם פקטין
לקרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם ביצים
15 גרם קורנפלור
7 גרם ג'לטין
20 גרם מים
300 גרם מחית תפוח ירוק
250 גרם שמנת מתוקה
68 גרם סוכר
לציפוי הירוק:
400 גרם שוקולד לבן
400 גרם חמאת קקאו
מעט צבע מאכל ירוק באבקה
אופן ההכנה:
1 מכינים את קונפי התפוח: מערבבים סוכר עם פקטין.
2. מחממים את מחית התפוח ל-40 מעלות. מוסיפים את הסוכר והפקטין ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה אחת. יוצקים לתבנית חצאי כדור קטנים ומקררים.
3 מכינים את קרם השקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מערבבים במיקסר חמאה רכה, אבקת סוכר, קורנפלור ושקדים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים ב-3 סבבים ומערבבים לקרם אחיד.
5. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 16 דקות.
6 מכינים את מוס התפוח: משרים ג'לטין במים כ-10 דקות. מחממים את הג׳לטין והמים במיקרו כ-20 שניות. מערבבים יחד עם מחית התפוח הירוק.
7. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים למחית התפוח.
8. ממלאים תבנית חצאי כדור בגודל של תפוח מוס תפוח. בחצי מהם משקיעים חצי כדור קונפי תפוח ובחצי השני קרם שקדים אפוי. מקפיאים לשעתיים לפחות.
9 מחברים שני חצאי עיגול שונים ומגלפים לצורת תפוח.
10 מכינים את הציפוי: ממיסים חמאת קקאו ושוקולד לבן. מוסיפים צבע ירוק וטוחנים בבלנד מוט לקרם אחיד. שופכים על התפוחים לציפוי מלא.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.