אוכל
צילום׃ מתוך "בייק אוף ישראל", קשת 12

עוגת תפוח ירוק

מחפשים את הקינוח הכי מרשים שיש? את עוגת התפוח של תום יצחקי מבייק אוף אף אחד לא ישכח, היא נראית בדיוק כמו תפוח ירוק אמיתי

תום יצחקי | בייק אוף ישראל | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקונפי תפוח:

300 גרם מחית תפוח ירוק

50 גרם סוכר

6 גרם פקטין

לקרם שקדים:

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם אבקת שקדים

100 גרם ביצים

15 גרם קורנפלור

7 גרם ג'לטין

20 גרם מים

300 גרם מחית תפוח ירוק

250 גרם שמנת מתוקה

68 גרם סוכר

לציפוי הירוק:

400 גרם שוקולד לבן

400 גרם חמאת קקאו

מעט צבע מאכל ירוק באבקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את קונפי התפוח: מערבבים סוכר עם פקטין.

2. מחממים  את מחית התפוח ל-40 מעלות. מוסיפים את הסוכר והפקטין ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה אחת. יוצקים לתבנית חצאי כדור קטנים ומקררים.

3 מכינים את קרם השקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

4. מערבבים במיקסר חמאה רכה, אבקת סוכר, קורנפלור ושקדים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים ב-3 סבבים ומערבבים לקרם אחיד.

5. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 16 דקות.

6 מכינים את מוס התפוח: משרים ג'לטין במים כ-10 דקות.  מחממים את הג׳לטין והמים במיקרו כ-20 שניות. מערבבים יחד עם מחית התפוח הירוק.

7. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים למחית התפוח.

8. ממלאים תבנית חצאי כדור בגודל של תפוח מוס תפוח. בחצי מהם משקיעים חצי כדור קונפי תפוח ובחצי השני קרם שקדים אפוי. מקפיאים לשעתיים לפחות.

9 מחברים שני חצאי עיגול שונים ומגלפים לצורת תפוח.

10 מכינים את הציפוי: ממיסים חמאת קקאו ושוקולד לבן. מוסיפים צבע ירוק וטוחנים בבלנד מוט לקרם אחיד. שופכים על התפוחים לציפוי מלא.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.