סופגניות בומב שוקולד
מתכון לסופגניות של הרצל ושלי מבייק אוף ישראל: בצק שוקולד עם מילוי של קרם בננות מקורמלות וציפוי פררו עם אגוזים
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסופגניות שוקולד:
30 גרם שמרים טריים
80 גרם סוכר
80 מ"ל חלב
200 גרם ביצים
460 גרם קמח
40 גרם קקאו
80 גרם חמאה, רכה
8 גרם מלח
25 גרם פולי קקאו גרוסים
לקרם בננות מקורמלות:
250 גרם סוכר
75 מ"ל מים חמים
3-4 בננות בשלות
מקל וניל
לציפוי פררו:
175 מ"ל שמנת מתוקה
15 גרם גלוקוז
180 גרם שוקולד חלב, קצוץ
60 גרם שוקולד מריר
60 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
20 גרם פולי קקאו גרוסים
אופן ההכנה:
1 לסופגניות: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים שמרים, סוכר וחלב ומערבלים קלות. מוסיפים ביצים, קמח וקקאו ולשים 5 דקות במהירות בינונית לבצק אחיד. מוסיפים מלח וקוביות חמאה בהדרגה, ולשים לעוד 5 דקות לבצק חלק, רך ואלסטי. מוסיפים פולי קקאו גרוסים ומערבלים להטמעה. מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
2 מרדדים את הבצק לעלה שמנמן וקורצים עיגולים של 50 גרם, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומתפיחים כ-40 דקות או עד להכפלת הנפח.
3 מחממים שמן טיגון בסיר רחב לטמפרטורה של 170 מעלות, ומטגנים את הסופגניות 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה. מצננים.
4 קרם בננות: מבשלים סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל. מוסיפים מים חמים בזרם דק תוך עירבוב לקבלת רוטב קרמל סמיך. מוסיפים את הבננות ומבשלים בקרמל עד ריכוך. מעבירים את הבננות הרכות לקרש חיתוך וקוצצים דק. מעבירים לקערה, מוסיפים מעט קרמל ומערבבים היטב. מצננים. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר למילוי סופגניות , וממלאים את הסופגניות.
5 לציפוי פררו: בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה וגלוקוזה. יוצקים לקערה ובה שני סוגי השוקולד, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים להסמכה, מערבבים אגוזי לוז קצוצים ופולי קקאו, וטובלים את ראשן של הסופגניות בציפוי.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים