מגש מתוקים למימונה
סיגרים מטוגנים במילוי שקדים - יש. עוגיות שקדים ואגוזים - יש. עוגיות טחינה - בוודאי שיש, ושומשומיות - יש, והן נהדרות. מתכונים פשוטים ומצוינים שירכיבו אחלה מגש מתוקים, ועובדים גם כל אחד לחוד
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסיגרים:
בצק סיגרים:
1 כוס שמן
1 כוס בירה
800 גרם קמח
1 כפית מלח
1 כף סוכר
3 ליטר שמן קנולה, לטיגון
מילוי שקדים לסיגרים:
2 כוסות שבבי שקדים מולבנים
1 כוס סוכר
גרידה מלימון אחד
1 ביצה
סירופ סוכר לסיגרים:
קילו וחצי סוכר
500 מ"ל מים
מיץ מלימון אחד
לעוגיות שקדים ואגוזים:
50 גרם אגוזי פקאן
50 גרם שקדים טבעיים
50 גרם בוטנים עם קליפה
90 גרם סוכר
רבע כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
1 ביצה
100 גרם אבקת סוכר
לעוגיות טחינה:
1 כוס טחינה גולמית
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
10 גרם סוכר וניל
100 גרם חמאה
100 גרם שומשום שחור, לעיטור
לשומשומיות:
55 גרם חמאה
75 גרם סוכר
2 גרם פקטין
25 גרם גלוקוזה
25 מ"ל חלב
50 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 עוגיות שקדים ואגוזים: מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים דק במעבד מזון פקאנים, שקדים ובוטנים וסוכר. מוסיפים קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, ביצה ומערבבים לתערובת אחידה. שמים אבקת סוכר בקערה קטנה. מעבירים בכל פעם כפית מהתערובת לתוך אבקת הסוכר, ומגלגלים לקבלת כדורים קטנים. מעבירים למנג'טים בגודל אחד וחצי, ואופים 10 דקות עד להתבקעות.
2 לבצק סיגרים: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לקבלת מרקם אחיד. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך, וחותכים אותו לפיסות של 15 גרם. מכסים ומניחים לנוח לחצי שעה.
3 למילוי שקדים: טוחנים במעבד מזון שקדים עם סוכר וגרידת לימון. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת מרקם של מרציפן. מגלגלים את המלית לנקניק ארוך, וחותכים אותו לפיסות של 7 גרם. פותחים כל כדור בצק סיגר לעלה דק מאוד, ממלאים במלית ומגלגלים.
4 לסירופ סוכר: מבשלים בסיר רחב סוכר ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים לעוד 20 דקות. מוסיפם מיץ לימון ומבשלים ל-5 דקות נוספות.
5 מחממים שמן טיגון בסיר גדול ומטגנים את הסיגרים להזהבה. מצננים קלות וטובלים בסירופ.
6 עוגיות טחינה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד פרט לשומשום ולשים לבצק אחיד. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים שומשום שחור ואופים 15 דקות להזהבה.
7 שומשומשיות: מחממים תנור ל-170 מעלות. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל החומרים פרט לשומשום, ומבשלים עד לנוזל חלק שמגיע לטמפרטורה של 110 מעלות. מסירים האש ומערבבים מיד שומשום. משטחים כפיות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 8-10 דקות לצבע זהוב-שחום.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים