אצבעות בקלאווה
שופטי בייק אוף התאהבו באצבעות הבקלאווה שהכינה מנאר ואנחנו לגמרי מבינים למה. הן רכות, פריכות וממולאות באגוזים, והנה המתכון המלא שלה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
4 כוסות קמח
שלושת רבעי כף קמח
קורט מחלב
100 גרם חמאה רכה
1 כף חמאה מזוקקת
שלושת רבעי כוס מים
2 ק"ג קורנפלור לרידוד והנחה בין השכבות
למלית:
200 גרם אגוזי מלך
100 גרם פיסטוקים
3 כפות חמאה מזוקקת
200 גרם שערות קדאיף
לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
20 גרם חמאה מזוקקת
מי ורדים לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והמחלב. את מוסיפים את החמאה הרגילה והחמאה המזוקקת ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק. משאירים את הבצק בצד לחצי שעה.
2. מכינים את הסירופ: שמים את המים, הסוכר, החמאה, מי הורדים ומיץ הלימון ומבשלים 10-20 דקות על אש נמוכה עד שהסירופ מצטמצם. מקררים לגמרי.
3 מכינים את המילוי: טוחנים את האגוזים והפיסטוקים.
4 מחממים בסיר את החמאה ומטגנים את האטריות עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את הפיסטוק והאגוזים הטחונים ומטגנים כמה דקות.
5 מחממים תנור ל-250 מעלות. יוצרים מהבצק 12 כדורים שווים ומרדדים על משטח מקומח בקורנפלור לעלה בצק דק. מסדרים את כל 12 עלי הבצק אחד על השני עם קורנפלור בין השכבות ומרדדים את כל השכבות יחד לעלה בצק דק. מפרידים בין העלים לקבלת עלי בצק פילו.
6 חותכים את הבצק למרובעים וממלאים במלית האגוזים. אופים בין 15-20 דקות עד שהבצק משחים.
7 מעבירים את אצבעות הבצק לסירופ ל-3 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מקשטים בפיסטוק טחון ומגישים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.