אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת "מדוביק" הפוכה - עוגת דבש ושמנת חמוצה

עוגת מדוביק היא עוגה רוסית עם המון שכבות מלאות בדבש, ותומר הכין בגמר בייק אוף גרסה מודרנית שלה, עם שכבות של עוגת דבש, פלורנטין אגוזי מלך, קרם שמנת חמוצה וציפוי שוקולד

תומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 07/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 232 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת דבש:

190 גרם סוכר

320 גרם דבש

240 מ"ל שמן

245 מ"ל תה מוכן

6 ביצים

425 גרם קמח

כף אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

לפלורנטין:

90 גרם חמאה

110 גרם אבקת סוכר

30 גרם קמח

120 גרם אגוזי מלך קלויים

לקרם מסקרפונה וניל ולקרם שמנת חמוצה:

300 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם גבינת מסקרפונה

3 כפות אבקת סוכר

1 מקל וניל

450 גרם שמנת חמוצה 27 אחוז שומן לקרם שמנת חמוצה

2 כפות אבקת סוכר לקרם שמנת חמוצה

למוס שוקולד מריר

260 מ"ל שמנת מתוקה

10 גרם ג'לטין

60 גרם מים

400 גרם שוקולד חלב

70 גרם שוקולד מריר

505 מ"ל שמנת מתוקה

לגלסאז' ולקישוט הזהב:

24 גרם ג'לטין

120 מ"ל מים

300 גרם סוכר

300 גרם גלוקוז

150 מ"ל מים

210 גרם חלב מרוכז

305 גרם שוקולד מריר

אבקת זהב ומעט אלכוהול לקישוט הזהב

אופן ההכנה:

1 מכינים את עוגת הדבש: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים את כל חומרי העוגה, שופכים ל-2 תבניות תנור מרופדות בניר אפייה, אופים כ-20 דקות ומקררים היטב. יוצרים שלושה עיגולים בקוטר 20 ס"מ.

3 מכינים פלורנטין אגוזי מלך: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה. מקפלים פנימה קמח ואגוזי מלך שבורים. משטחים על משטח סיליקון או נייר אפייה ואופים כ-15 דקות. מיד לאחר האפייה קורצים 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ.

4 מכינים קרם מסקרפונה וניל: מרככים מעט את המסקרפונה עם כף בקערה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומקציפים לקרם יציב שניתן לזלף עימו.

5 מכינים קרם שמנת חמוצה: מערבבים את השמנת והסוכר לקרם אחיד.

6 מכינים מוס שוקולד חלב: מערבבים את הג'לטין והמים ומשהים בצד ל-10 דקות.

7 מביאים לרתיחה את הכמות הקטנה של השמנת המתוקה וממיסים בה את הג'לטין. שופכין מעל השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

8 מקציפים את הכמות הגדולה של השמנת המתוקה לקצפת במרקם יוגורט ומקפלים למסה של המוס.

9 מכינים גלסאז':  מערבבים את המים והג'לטין ומשרים בצד ל-10 דקות.

10 . בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, גלוקוז וסוכר.

11 במד ליטר מניחים שוקולד, חלב מרוכז, מסת ג'לטין ושופכים מעל את המסה הרותחת מהסיר.

12 מצננים ל-40 מעלות ומצפים את העוגה.

13 יוצרים את קישוטי הזהב: מערבבים את אבקת הזהב עם האלכוהול ויוצרים באמצעות מיקדים או צנתרים דוגמאות עגולות על העוגה.

14 מרכיבים את העוגה: ברינג בקוטר 20 ס"מ מכינים את האינסרט המכיל את כל שכבות העוגה שהכנו (שכבות של עוגת הדבש והפלורנטין). שמים שכבת עוגה, זילוף היקפי של קרם מסקרפונה. בתוך העיגול מורחים קרם שמנת חמוצה. מניחים מעל דיסקית קראנץ ומזלפים על כל השטח את המסקרפונה. חוזרים על הפעולה פעמיים. בשכבה האחרונה מניחים פרוסת עוגה ומקפיאים היטב.

15 מעבירים את העוגה לרינג בקוטר 24 ס"מ, שופכים סביבו מוס שוקולד ומקפיאים היטב. לאחר ההקפאה מחלצים מהרינג ומצפים בגלסאז'. מקשטים עם קישוטי הזהב.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.