לחמניות פולנטה וקשקבל
מתכון כיפי ועשיר בטעמים - לחמניות שמרים וקמח תירס קלות להכנה, עם תוספת עוקצנית של צ'ילי, מילוי מפנק של גבינת קשקבל בפנים ותוספת קראנצ'ית של גבינה גם מבחוץ. לנשנש ולא להפסיק
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
400 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
150 גרם קמח תירס אינסטנט לפולנטה
400 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
650 גרם קמח לחם
30 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח
40 גרם סוכר
50 גרם אבקת צ'ילי
2 ביצים
250 מ"ל מים
למילוי וציפוי:
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
מעט קמח תירס
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב וחמאה. מוסיפים קמח תירס בזרם דק תוך בחישה רצופה, ומביאים לרתיחה. מוסיפים גבינת קשקבל ומערבבים כך שנמסה לגמרי. מצננים היטב עד שהתערובת לא חמה למגע.
2 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח לחם, שמרים, מלח, סוכר, אבקת צ'ילי וביצים. מוסיפים את הפולנטה ומערבבים להטמעה. מוסיפים מים בזרם דק, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. לשים לעוד כ-8 דקות עד לבצק רך, חלק ולא דביק.
3 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
4 מחלקים את הבצק לכדורים של 45 גרם. משטחים כל חלק למלבן בצק, מפזרים מעל גבינת קשקבל, צובטים יחד את הקצוות מעל, ומגלגלים לצורת בגט קטן. מפזרים על משטח עבודה מעט קמח תירס, ומגלגלים בו את הבגט לציפוי.
5 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות להכפלת הנפח.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים בכל לחמניה 3 חתכים אלכסוניים בעזרת סכין חדה, מברישים בביצה, מפזרים מעט קשקבל מגורר, ואופים 15-20 דקות להזהבה עמוקה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו על ידי המתמודדים