סלסלת לחם של ליאן ושירן
מדובר באתגר למתקדמים שבא להם להשקיע וכמובן - להרשים. אתם עוד איתנו? יופי. קבלו את המתכון לסלסלת לחם מלחם, פרקטית וגם טעימה. ככה זה - יוצאים לפיקניק וחוזרים רק עם פירורים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
800 גרם קמח
12 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר
4 ביצים
400 מ"ל מים
80 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
2 כפיות מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצים ומים בזרם דק תוך כדי לישה ומערבלים עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה מומסת ומלח, וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
2 מעבירים לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה, ומתפיחים במשך כשעה-שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לריבוע גדול בעובי של כסנטימטר, מסדרים על גבי תבנית מרובעת הפוכה, ומסירים שאריות בצק עודף. חותכים את הבצק בכל אחת מדפנות הריבוע לרצועות של 1-2 ס"מ, כאשר משאירים את הקצוות מחוברים. מרדדים את יתרת הבצק לעובי של כסנטימטר, חותכים לרצועות ארוכות של 1-2 ס"מ, וקולעים בכל אחת מפאות הריבוע לקבלת צורת שתי וערב.
4 לאחר שהסלסלה מוכנה מכינים את הידיות- חותכים מהבצק 4 רצועות ארוכות, ומלפפים יחד כל צמד רצועות לקבלת שני מקלות מפותלים. מכופפים את המקלות לצורת חצי פרסה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מברישים את הסלסלה ואת הידיות בביצה טרופה, ואופים במשך כ-40 דקות לצבע זהוב-שחום. לאחר צינון קל מחלצים את הסלסלה מהתבנית, ונועצים את הידיות בראשה בעזרת קיסמים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.