קראנץ שמרים, שוקולד וחלווה
אליאור הכין בבייק אוף עוגת שמרים במילוי שוקולד וחלווה שהיינו חייבים להשיג את המתכון שלה, והנה הוא כדי שגם אתם תהנו. עוגת שמרים כזו טעימה כבר הרבה זמן לא הכנתם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם קמח
100 גרם סוכר
17 גרם שמרים טריים
גרידה מלימון אחד
חצי מקל וניל
2 ביצים
170 גרם חלב
130 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
למלית:
100 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
20 גרם קקאו
100 גרם מחית פרלינה
ממרח חלבה
100 גרם שוקולד מריר 56%
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את גרידת הלימון, הוניל, הביצים והחלב ולשים במיקסר כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה קובייה אחר קובייה עד שכל החמאה נטמעת. לשים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ולשים 3 דקות נוספות.
2 מעבירים את הבצק למשך שעתיים לפחות למקרר
3. מכינים את מלית השוקולד: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר וקקאו לקבלת קרם אחיד. מוסיפים מחית פרלינה ומערבלים לקרם אחיד.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בצק דק. מורחים על הבצק את מלית השוקולד ומעליה את ממרח החלבה. מפזרים מעל את השוקולד המריר. מגלגלים את עלה הבצק לרולדה מהודקת. חותכים את הרולדה לשניים לכל אורכה ומשלבים את שני החצאים לצורת צמה. מניחים בתבנית עגולה ומניחים לתפיחה של כשעה.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהעוגה תפחה מברישים אותה בביצה. אפשר גם לפזר קראמבל מעל. מכניסים לתנור ל-35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.