קינוח אפוגטו שוקולדי
קינוח האפוגטו האיטלקי הוא קינוח של כדור שוקולד וניל שמוגש עם קפה חם אבל תומר מבייק אוף שידרג אותו לקינוח טעים במיוחד עם שוקולד וביסקוטים שכל חובב קפה חייב לעצמו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגלידת מסקרפונה:
560 מ"ל חלב
166 גרם סוכר
70 גרם חלמונים
1 מקל וניל
200 גרם מסקרפונה
לבישקוטי:
2 חלבונים
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס+2 כפיות קמח
אבקת סוכר לפיזור
לקראמבל:
75 גרם סוכר חום
90 גרם חמאה
70 גרם אגוזי לוז
70 גרם קמח
15 גרם קקאו
קורט מלח
לכדור השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
להגשה:
3 מנות אספרסו רותח
אופן ההכנה:
1 מכינים את גלידת המסקרפונה: מביאים לסף רתיחה חלב בסיר קטן.
2 במקביל, מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר. כשהחלב רותח מזלפים אותו למיקסר תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה, בזרם דק. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה. טורפים יחד עם המסקרפונה ומעבירים למכונת גלידה עד קבלת גלידה.
3 מכינים את הבישקוטי: מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. מקציפים חלבונים ואת רוב הסוכר לקצף נוקשה. מערבבים את החלמונים עם חלק מהסוכר שהשארנו בצד. מקפלים יחד את שתי התערובות ומקפלים פנימה את הקמח.
5. מזלפים על סילפאן או נייר אפייה. מפזרים אבקת סוכר ומחכים שייטמע במסה, לאחר מכן מפדרים פעם נוספת, מזיזים שאריות סוכר ואופים כ- 12 דקות.
6 מכינים את הקראמבל: מערבבים יחד את כל מצרכי הקראמבל, משטחים על תבנית תנור ואופים כ-12 דקות. מעבירים למיקסר ומערבלים לפירורים.
7 מכינים את כדור השוקולד: ממפררים את השוקולד ויוצקים לתבנית חצאי עיגולים. מקפיאים.
8 מרכיבים את הקינוח: מניחים חצי עיגול וממלאים אותו בקראמבל, בגלידה ובבישקוטי. סוגרים עם חצי עיגול נוסף ומניחים בכוס קוקטייל. מגישים ושופכים מעל את הקפה החם.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.